Fra 3 til 4 ;O)

Hvad gør jeg?

IMG_8549

Det spørgsmål er kommet til mig en del gange, og det er ment i nysgerrighed ift baby pigen og baby udstyr :O)

Altså,- jeg tænkte sgu egentlig en del over det op til fødsel og mens jeg byggede rede herhjemme, fordi vi er flyttet til et større hus 1.maj i år, og det er i to etager. Altså i mit hoved lidt mere besværligt ift baby og baby udstyr, og det skal ikke være sådan at jeg skal have to af alting på hver etage.

Lige nu hvor hun er så lille og vi er oppe hele tiden, så “bor” Sia og jeg nedenunder i det store gæsterum, og Casper Nanoq og far ovenpå i soveværelset som Casper kender. Mere for at holde hans rytme. Han forstår ikke helt at vi ikke bare sover sammen allesammen, men vi har prøvet et par gange og Casper vågner altså med os kl 4-6 og insisterer på at hjælpe og kan ikke sove igen. Ja, det er super sødt, men ikke holdbart i længden og ej heller dagen efter – træt børnehavedreng er bare ikke en fed ting. Så indtil nu er det sådan.

SÅ – jeg har gennemtænkt dette og det kan måske give gode tips til jer derude? :O)

Nedenunder har vi investeret i de nye og helt fantastiske (og komplet uundværlige) NOMI stole! Designet af manden der lavede TripTrap stolen (som vi også havde til Casper i sin tid),- MEN med de forbedringer til baby/barn han synes ´den gamle model`manglede, og bygget ergonomisk korrekt. I det hele taget et vidunder af en stol med mange, mange fordele. tre trin, hvor at Casper er på trin3 og Sia nu på trin 1 med baby indsatsen som hun kan ligge i, det hun vil. Den kan rykkes op til lige stilling og ned til skråståls stilling til eks flaske tid eller mad tid. Den er i køkkenet og nedre etage men bæres LET rundt på (vejer ikke en skid, men kan ikke vælte…), så indimellem også med op i stuen.

Den er fra Evomove,- Se den her og læs meget mere om den stol her (det kan være godt at gøre inden beslutningen om hvilken stol, men venter du dig så er det med NOMI baby indsats virkelig, virkelig, fedt):

http://evomove.com/dk.aspx

IMG_8579

 

Ovenpå i hendes baby seng og til at at tage med ud på sovesofaen (indimellem med ned på spisebordet), har jeg en BabyDan Baby nest! Har du heller ikke hørt om sådan een? Det havde jeg heller ikke, indtil jeg tilfældigvis faldt over den på nettet. Den er endnu ikke særlig udbredt i DK men virkelig meget i eks.Sverige. Designet til at skabe tryghed og tæthed omkring baby i en lille god sengelignende ´rede´, så baby de første 6 mdr ca. kan have den tryghed fremfor den lidt store tremmeseng. Med Casper i sin tid brugte jeg liften fra barnevognen lidt til det hele, men dens højde irriterede mig når jeg nu lå lavere på sengen ved siden af. Vi har en almindelig tremmeseng (Caspers gamle, for han er på junior seng nu), men har afmonteret den ene tremmeside således at den kan ligge i direkte kontakt og flade med vores dobbelt seng. Caspers juniorseng ligger på den anden side ;O)

Jeg købte min via Mammashop på nettet. Se den her og læs mere: http://www.mammashop.dk/babydan-sengeformindsker-babynest-gra.html?gclid=CMXF3d795MgCFSvncgodSyQOEA

IMG_8584

Ammepuden er også fra Caspers tid,- den købte min mor til mig i sin tid og det er faktisk en tvillinge ammepude. Jeg havde selv købt en almindelig een af slagsen i sin tid, og der må jeg sige at mors erfaring vandt. Den store er bare bedre, behagelige, nemmere at forme og have med at gøre, og jeg har faktisk også brugt den i min højgraviditet og også nu når jeg sover om natten.

Se modellen og funktionen her – det er guld værd:

http://www.babybusiness.dk/hoejgravid-efterlyser-god-nattesoevn.html

Mht barnevogn har jeg flottet mig – Ønskebørn´s eget design, spritnyt mærke, afsindig godt lavet og stærkt anbefalelsesværdig. Det ligger lidt i den dyre ende, ja, men det gør de fleste barnevogne og systemer synes jeg. Det er ikke fordi de ikke kan være med pris mæssigt, jeg nævner bare at vi er i samme kategori som Odder, Emmaljunga osv. Jeg ELSKER den her, og er vild med den. Den vejer noget af det mindste der findes, den er så sammenklappelig at den kan være i selv den mindste bil, og så er den bare PÆN. Men barnevogne ER en smagssag. Er man til den lidt stivere model, eller den mere fjedrende, city hjul eller klassisk osv. Mærk efter og tag afsted og kig på/prøv flere. Men den her er jeg dybt forelsket i: STORK fra Ønskebørn.

http://www.storkbarnevogn.dk

IMG_8547

IMG_8546

Og så lige et kig på puslebord. I sin tid med Casper havde vi blot en puslepude oppe på badeværelses bord, og det var fint indtil han blev større og voksede sig ud af den. Så smuttede vi i Ikea og købte en væg ophængs sag. For optimal plads udnyttelse er det tip top. Her i huset er det grove, hvide murstensvægge der bare er en smule mere besværlige at bore sig igennem, så vi købte denne ret billige sammenklappelige puslebord fra BabyTrold. Vejer let, god plads, flytbar i hele hytten og rigtig fin. Ovenpå har jeg lagt en puslepude på fra Ikea til noget a la 70kr.

http://www.babytrold.dk/shop/babytrold-vera-puslebord-1952p.html

OG sidst men ikke mindst autostol. Hør, der finder i den i vil, eller lejer den i vil, får den i vil, låner den i vil osv. Sikkerheden er der ved hver og een, men der er selvfølgelig nogle enkelte der gør mere ud af forskning og udvikling af baby sikkerhed og autostole. Den tager vi en anden dag. Jeg vil til gengæld slå et slag for noget helt nyt fra VOKSI ! Voksi posen som vi kender den til barnevognen er hamrende god at have for os der får efterårs og vinter børn,- og klart også for jer der ikke gør for jeres unger rammer også vintertid og skal bruge noget godt og varmt til barnevognen – så klart,- men den her lille sag fra Voksi – den er bare GO´! Endnu een af de nyere ting jeg er helt vild med. Sia kommer deri direkte i autostol i sit tøj, en tynd uld hue med et godt uldtæppe over sig og så lukke for Voksi Move køreposen, og afsted. Om ikke så længe når det er koldere så får hun lige en tyk heldragt over sit tøj, og så ned i posen og afsted.

Voksi Move – her testet og beskrevet af autostol.dk : http://www.autostol.dk/model/voksi-move/

IMG_8435

 

 

Skriv en kommentar

 • Katrine

  Hej Julie, meeqqat inequnat ❤️❤️ Allatat atuarlugu ilisarnaqaaq, taamaammat ilanngussilaarusuttunga. Nukappiaraaterput najaarartaaqqaarami aamma taamaannikuuvoq, taamaammat ilissituulli aamma inissisimaqqaarnikuuvugut, ernerput angunnilu qaliani uagut panissaannguarpullu ataani sinittarluta. Kisia ullut amerlivallaannginnerini ataatsimut sinittarfeqatigiipallalerluni oqinnerullunilu iluarneruvoq. Kingumut eqqaassagukku taamak misigisaqarfigaarput. Ernerput børnehavernera pillugu ataqqiniarnermik assorsuaq serniginikuunermik taamaalioqqaarsimanerput kinguarsaatigisimallugu kingusiinnaa aatsaa paasivarput. Sinittarfeqatigeeqqaaleratta aammaarluta “Aallaqqaataaniit” sungiussiniaqqinnikuugatta. Taamaammat tamassiipallalerniaritsi. Tamassiilerussi nuunuaqqap itertarnera aninngortup tusaassaartussaavaa. Massakkut sillimaararluni ullaassakkut iteqataasarpoq aamma, sillimaneq pigigamiuk anaana aamma orninnissaa nuannerunartillugu, ua isummanni taamak inissinnikuuara. “Sooq anaana najalu kanani sinissappat? Uangami?” Ineeraqatigeerratileratta naggataani aallaqqaammut itertooraangatta nukappiaraaterput iteqataaqqaartaraluarpoq, kisia taanna sivisunngilaq. Naggataani eqiagisalerpaa iteqataanissani. Qiasoq tusaallugu sungiukkamiuk. Uagununa angajoqqaat meeqqatsinnut serniginnippallaarlutalu illersuivallaartugut, kisia meeqqat ilikkajasuararsuupput

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Qujanaq allakkannut. Ilumoorputit aamma. Tassa Sia-lu qulaanut nuuppugut, for tre dage siden, suli sungiutitassaavoq soorunami – kisianni tamatsinnut iluarneroqaaq. Erniinnaq soorlu aamma Casper sungiussagaa, sulimi itertoortarami – kisianni aamma eqqissiallannera malunnarluni – ilaa – sooq anaana najaararlu immikkuussappat – taannarpiaq aamma apeqqutiginikuugamiuk. Neriorsorparput tassani qummut ilaasalerumaarluta erniinnaq massakkullu taamatut inerlapparput. Siunissaq pissanganaqaaq – inuuneq una nutaaqqinnaaq pikkunaq aamma nuanneq – ullormiit ullormut allanngorraannaavissoq misigissutsikkut igammik. Taannartaa aamma uanga anaanatut sungiuttariaqarpara… :O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Julie,

  KÆMPE tillykke med din lille prinsesse. Jeg kan læse, at hun har en dejlig storebror, han skal nok blive til at passe på hende i mange år frem. Jeg er lige begyndt at følge din blog, jeg synes at du skriver rigtig godt – og sjovt 🙂 samt tager nogle rigtig flotte billeder. Jeg glæder mig til at følge dig og din familie fremover her på bloggen.
  Rigtig god weekend, og nyd hinanden. Kh Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Julie,

  Jeg vil lige sige tillykke med din smukke pige. Hvor er det nogle gode og kærlige billeder af dine børn, der kommer her på bloggen… Din søn er også smuk og sød 😉
  Jeg har ikke selv børn, så har ingen råd til det. Skriver kun for at sige tillykke og give mig tilkende som læser af din blog 🙂
  Jeg ser dig af og til her i Odense og synes du altid ser brænd godt ud, også da du gik højgravid rundt 😉

  Held og lykke med familielivet og bloggen – Jeg skal nok følge med, du skriver nogle fine og gode blogindlæg.

  Hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hej Mette ! 1000 tak – dejligt du følger mig her. OG dejligt at du synes jeg så fin ud selv som højgravid. Det er (sgu) altid dejligt at høre… følte mig jo mildest talt hval-size stor :O) HAHAHAHAH! Tak, igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Hej Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Hej Julie
  Tillykke med datteren – hun ser vel nok skøn ud 🙂
  Ser du skriver en masse fine ting om det babyudstyr du har valgt.
  Her lidt mere inspiration til babyudstyr i fremtiden… klapvogn, større autostol, løbevogn m.m.
  Bliv inspireret på http://www.basson.dk – en dansk firma med 30 år på bagen – super kvalitet til rimelige penge – kan købes i alle Kære Børn og Ønske Børn butikkerne 😉
  Held og lykke til hele familien 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra 3 til 4 ;O)