Oh my, det er snart JUL !

1.adv.&6 uger gammel.

Imorgen vil jeg ikke blogge og derfor allerede nu ønske jer alle glædelig 1.advent!

IMG_8951

Så starter juletiden for alvor.

I aften skal jeg finde Caspers julesok og imorgen starter vi med kalendergaver. Ved godt det ikk lige er 1.dec. Men i år er lidt speciel ift første søndag i advent som ligger nu i slut november.

Imorgen er også Caspers bedste vens 4 årsdag og han skal til pirat (!) fest. Imorgen er også Sia’s halvandenmåneds dag! Shiiiiiiit hvor tiden flyver. Tjek lige lækkermåsen her:

image image image

Hun både smiler og pludrer nu. Og er bare så skæg. Hun er også så småt igang med første omgang “rytme”. Sover det meste af dagen, kun lidt vågen og når hun er hygger hun og observerer, pludrer og er skøn! Vågen ca fra kl 19-23 med megen uro og gråd. Ret hårdt…Sover godt fra midnat til ca kl 8-10 med mad ca hver tredje time. Bum! Det hele næsten på klokkeslettet. Og selvom det er ujævnt og hårdt så er det stadig noget “at holde fast i”, og det som forældre er betydningsfuldt.

Casper har til gengæld fået sig en træls vane med at vågne mange gange i løbet af aftenen og ikke sove igen. Lidt skørt når nu han normalt sover komplet igennem med det bedste sovehjerte…

image

Fotoet foroven har jeg lige lånt af Kate fra morskrop.dk, fordi det er så hylende morsomt… Og en anelse rigtigt! ??

TIL GENGÆLD er ungernes “Ningi”/Farmor kommet fra Sydgrønland! Hurraaaaaa!!! To dage forsinket pga dårligt vejr i Grønland men nu er hun her! Hun nyder sine børnebørn og har idag eks bagt småkager med Casper!-og igår aftes tog Minik og jeg (sgu) i biffen. Det var ikke helt i 100% ro for mit vedkommende, på trods af at tilliden til ningi/farmor ER 100%, men simpelthen bare fordi jeg er spædbarns mor. Men afsted kom vi! Det var fedt! Skide være med at man så er lidt trættere i betrækket idag!

I aften vil jeg pynte lidt op til advent og december. Imorgen skal vi hygge og lave kalenderlys dekoration (bl.a. Med grankogler fra baghaven) og spise risengrød.

image

Kan I alle nu nyde søndagen og livet ??

Skriv en kommentar

 • julie

  Suuuuper fint. Det lyder godt. Og selv tak! Tak fordi du læser min blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Min sundhedsplejerske anbefalede biogaya dråber fra urtehuset, så nu prøver vi dem.
  Synes allerede i dag at have en noget mere rolig pige, så mon ikke det blot har været et ‘tigerspring’ hun skulle igennem.
  Du skal have tusind tak for dine svar.
  Mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Godt du har bogen. Den er nemlig SPOT ON! Allominen køber jeg i supermarkeder. Bilka, Føtex, Kvickly. Det kan være en rigtig fin ide med sådan et måltid bare een gang om ugen. Tal evt luft med din sundhedsplejerske om det, men der er absolut ingen fare i at give det indimellem. Tværtimod.
  Om ikke andet – HVIS NU – lige akkurat din dreng ikke vil det eller synes om det, så finder du jo ud af det 🙂
  Ift flaske så er Avent ude med en ny type der efterligner brystet lidt bedre end deres Classic sutteflaske. Den anbefales højt til ammende som gerne vil give tilskud el ekstra mælk.
  Probiotika bruger jeg også til min baby og hendes mavesystem. Sammen med d dråberne (i samme flaske) fåes det i Lactocare Baby på Apotekerne. Det er lidt dyrt men det er gode mælkesyrebakterier til systemet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  PS.
  Hvor køber du Allomin grøn?! Kan det være en ide bare at give det en gang om ugen?!
  Hun viser jævnligt tegn på at der foregår en masse i den lille mave, så om ikke andet kan det vel skabe ro i maven?!
  Kh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tusind tak for svar. Det er altid rart at få bekræftet at ens lille pus’ adfærd er helt ‘normal’.
  Jeg har bogen, vidunderlige uger, og fik taget hul på den i dag. Den rammer jo spot on både på hendes adfærdsændringer og hendes alder. Så det gav helt sikkert også lidt ro i maven og aflivning af bange tanker om fx kolik.
  Det var bare første gang jeg oplevede at hun var så utrøstelig at selv amningen ikke hjalp, og så var der straks panik i mig.
  Så tusind tak fordi du deler dine erfaringer.
  Kh Stine (og Charlie)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Julie.
  Jeg sidder her som første gangs mor til en pige på en måned med alle de bekymringer det indebærer (stærkt præget af den træthed der følger med). Hun har ind til nu været en meget rolig baby, men har de sidste par dage også begyndt at have mere urolige perioder. I går aftes havde hun en halv time, hvor hun var helt utrøstelig, selv brystet ville hun ikke have…. Hårdt! Kender du til dette i de sene timer, hvor du beskriver at din datter er urolig med megen gråd?!
  Jeg er jo lyn hurtig til at frygte kolik mm, men tænker også at det vel er naturligt at babyer tager et par utrøstelige skrigeturer ind imellem, uden det har noget med kolik at gøre.
  Håber du vil dele lidt af din erfaring med mig.
  Kh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hej Stine! Det er netop sådan det er! Jeg husker også at jeg var mere bekymret med Casper, min første,- var det maven? kolik? ørerne? eller andet. Men det vi skal huske er, at lige nu begynder vores små at få større indtryk fordi de kan se og høre mere og mere. Deres små maver og tarmsystem vokser også i takt med resten af kroppen, men meget med den mængde mad de får og det de spiser, som øges dag for dag. Dette bearbejder de ofte eftermiddag og aften. Især indtryk. Vores Sia tager nogle ordentlige ture om aftenen for tiden, men er igen ved at være sig selv. Men hold da op… nogle aftener var det tre timers gråd non stop og uhjælpeligt. Uanset hvad vi gjorde. Men det skal altså være sådan indimellem. Du skal først bekymre dig om kolik og ører og hvad har vi, hvis det fortsætter for længe eller hvis det er meget mere i løbet af et døgn. Har du fået den app der hedder “vidunderlige uger”? Den handler om de store tigerspring/udviklings trin babyer og børn tager de første år, og den forklarer altid ret godt og ret meget “on time” hvad der er i gære når barnet pludselig ændrer adfærd eller opfører sig ved siden af sig selv ift hvad vi umiddelbart kender til lige nu. Den skal du have hvis du ikke allerede har den. De tager så mange store skridt og spring, og ofte op til, under og lidt efter de spring er der adfærds ændring. Og lige nu kan vores små ikke andet end hyle. Sia havde også en tur, som jeg ikke fandt forklaring på, men som kom med en omgang hård mave, og dér havde jeg så forklaringen… jeg har til det nu købt Allomin Grøn, syrnet modermælks erstatning, som hun får 1 gang i ugen (bare sådan 90-120 ml på flaske), for at holde hendes mave nogenlunde kørende på nænsom vis. Blot et lille ekstra råd til når der er mavekneb. Når de har det trækker de sig ofte meget sammen i gråd eller får pludselige sammentrækkende ryk ved mave region og i krop, ikk?. Der er ikke meget andet for, når de tager disse ture, end at gøre det vi gør,- vugge, bære rundt, trøste, prøve at give mad, og masser af ro. Dæmp lyde og lys, og giv kærlighed. Og spar på indtrykkene. Stort kram herfra! Det kan vi alle bruge i ny og næ.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oh my, det er snart JUL !