Farvel og vi ses.

Kun for Kvinder ;O) FÅ rabat!

600julie

Og dog… selvom det her er mest relevant for dig hvis du er kvinde, SÅ vil jeg mene at det er en meget, meget elegant og meget betænksom gave at give til den kvinde man elsker.

Udover det er det en fantastisk gave til sig selv, til sin søster eller til sin veninde. Jeg har givet to af mine veninder sådan en lille sag – og begge reagerede nogenlunde som mig. Á la: “a-hva-f-for-en-kop???”,- og bagefter så med ganske positiv tilbagemelding.

Jeg taler om OrganiCup.

menskop-a

Og jeg har fået til opgave at både teste, men også skrive om OrganiCup.

Derfor er den henvendt til kvinder,- mest,- men inklusiv en opfordring til han-kønnene om at overveje den som en meget smuk gave.

FOR MED DENNE BLOG FOR DU 20% RABAT PÅ KØB AF ORGANICUP MED EN JULIE-KODE! (Og den får du når du har læst færdig,- bare rolig – det bliver ikke meget langt ;O) )

Der er intet kønt at sige om vores/kvinder månedlige udrensning i underlivet. Faktisk i det hele taget svært at skrive om på en pæn måde. MEN når det så er sagt, så kan jeg ikke lade være med at prøve at slå et lille slag for det enormt smukke og stærkt symbolske i det. Det er en urkraft i sig selv, som måned efter måned viser den kvindelige krop gang på gang, at kroppen både gør det den skal og kan det den skal. Samtidig med det er det på mange måder også en lettere voldsom oplevelse for piger og kvinder, og det er forbundet med et seriøst hormonelt udsving der indimellem hyler os ud af den eller volder os gener både fysisk og psykisk. – Her kan jeg forestille mig at nogle mænd nikker og griner (og ser lidt forskrækkede ud i ansigtet) fordi de så har oplevet det selv i egen høje person hvordan at kæresten, døtrene, søsteren eller konen derhjemme ikke er helt dem selv i nogle dage ;O)

(Jeg griner også – den selvironi har vi dog også, os kvinder…!).

NOK OM DET – du ved det, du kvinde eller pige som læser med. Tilbage til OrganiCup´en.

Min reaktion på denne ligge sag var først en slags undren. Hvordan er det lige at det så skal siges at virke osv. Og jeg var vel en anelse skeptisk OGSÅ fordi jeg er så vant til alt det andet og aldrig har tænkt på at det kunne være anderledes. Men med den meget store ros og omtale den får med sig på vejen og med det den lover, SÅ skal den dælme prøves! Og det sagde jeg også til veninderne. Vi er alle kommet retur til hinanden med dette udsagn – nærmest i kor – “hvorfor (faen) har jeg ikke lige fået den for tusind år siden?!?!?!”.

Unknown

Altså – når man lige har fundet ud af den – og det er LET så snart du ligesom har prøvet det et par gange,- så er den jo genial. Den holder hvad den lover – lad mig bare sige det sådan. Og den eneste lille ting vi som veninder også var enige om, var dog at det er en smule grænseoverskridende de første gange at tage den ud, tømme den og rense den med egne hænder i vask og med vand,- selvom det er nemt og går hurtigt, og er fuldstændig ligeså hygiejnisk som når man tager et bind af, ruller det sammen, pakker det ind og smider det ud. I al fald lige så let, men faktisk langt mere enkelt – egentlig.

Unknown-1

De helt store fordele ved OrganiCup er ifølge min egen mening (og resten skal og kan i læse om selv på diverse links her på bloggen!)

 • min nye viden omkring bind, trusse indlæg og tampax: nemlig at de er, desværre, fyldt med giftstoffer og blegemiddel. Sager der på ingen måder er godt for vores hud, vores slimhinder eller vores krop, og de trænger unægteligt ind i kroppen med den måde vi bruger dem på.
 • At tamponer også kommer til at tilsuge sig andre væsker vi ellers har brug for, for det sunde miljø i underlivet.
 • OrganiCup er lavet af naturlige materialer og er antibakteriel.
 • Den kan bruges til vand og sport, og kan soves med.
 • Der er ingen lækage.
 • Den kan indeholde 3 gange det som en stor tampon kan.
 • Den er opfundet af en kvinde.
 • Den holder i op til 10 år. (!)
 • Den er miljøvenlig.

Og der er meget mere – og det ER SUPER interessant. Og TÆNK at jeg ikke vidste det før. Men man har jo sine vante gange med alt – især det helt intime. Sådan er det.

LÆS OM ORGANICUP HER – I EN LET FORSTÅELIG HJEMMESIDE: 

Den nye og uundværlige OrganiCup

Unknown-2

Når man får sin lille fine pakke med OrganiCup, så er der alle de instrukser og svar på spørgsmål du nu måtte have. Hvordan man lige til en start får den renset og desinficeret, hvordan man gør med den og hvordan man vedligeholder den. Det er IKKE omstændigt,- det er blot lige første gang – ligesom alt andet ;O)

images

En lille heads-up : den kommer i to størrelser. Str A og B.

A er for kvinder under 30 og/eller dem der ikke har født endnu.

B er for kvinder over 30 og/eller dem der har født.

Tag og giv det et skud! Det mener jeg :O) Du kan få den ret så billigt NU :

FÅ 25% i rabat med koden “julie”, når du køber din nye OrganiCup HER

Unknown-5

images-1

 

 

 

 

 

 

Lavet i samarbejde med OrganiCup/sponsoreret

61 kommentarer

 • Sissel

  Hurtigt spørgsmål – jeg har nemlig overvejet denne metode også, af flere af de grunde du selv har nævnt i indlægget; men også fordi, jeg bløder meget lidt, så tamponer kan godt være temmelig ubehagelige for mig, især hvis jeg skulle skifte efter instrukserne. Forhold til min blødning, kunne jeg godt bruge noget der holdt længere, så det ikke gjorde ondt at tage ud – men det lugter jo, og det føles som om den også tager de sunde væsker, når de sidder for længe. Og bind synes jeg også tit er generende, og utroværdige (haha), at gå med.

  Mit hurtige spørgsmål er så: Gør det ondt at trække den ud igen? Jeg kan næsten læse mig til, at den ikke er så slem at sætte op, når man lige har styr på det, og den også kan sidde længere end tamponer 🙂

  På forhånd tak, og hav en dejlig dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Jeg tror det er forskelligt fra kvinde til kvinde MEN det skal naturligvis ikke gøre ondt at tage den hverken op eller ud. Den bør være god og bedre for dig på alle punkter ift det du ellers beskriver. Men det bør ikke gøre ondt. Jeg vil sige prøv dig frem… ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Den er ikke sååååå dyrt med Julie rabat ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HelloB

  Hej! Jeg har lige anskaffet mig en A-cup. Jeg har prøvet den to gange i 4-6 timer af gangen..
  Jeg synes ikke det er et problem at sætte den op, og det er egentlig ikke så irriterende at have den siddende oppe.
  Jeg synes dog den er meget generende når blødningsmængden er lille, hvilket den altid er i min cyklus’ første dag.

  Men, mit problem er at jeg synes det er svært at få den ud igen. Hvis jeg hiver i enden, gør det simpelthen ondt at hive den ud, og min skede bliver irriteret så det er træls at have den oppe igen. :/
  Når jeg stikker fingrene op og prøver at klemme på cuppen, som når jeg sætter den op, så føles det som om jeg presser alt blodet der er opsamlet ud igen .. WHAT TO DO? :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Aaaargh det er da noget bøvl ! Hhhmmm…. kunne man mon prøve at få rådgivning der hvor du købte den og måske overveje en form for glide creme for at undgå irritationen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er det bedste køb længe. Har brugt min i ca et år, og har aldrig følt mig så ren i perioden som nu. Den er genial

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sally Mørk

  Hej Julie. Så har jeg også bestil en cup i denne uge og have brugt din rabat kode men det var ikke blevet registreret på min bon men kontaktede firmaet og de trak med det samme rabatten fra så det er god service.
  Er godt nok spændt på at bruge den da jeg bløder ekstremt meget efter jeg har fået mine 2 drenge. Bløder et bind til på lidt over en time nemlig, men tænker at man må prøve sig frem og se hvor tit man skal skifte den.
  Tak for en super anmeldelse og til at få sat fokus på hvad vi egentlig påfører vores krop ved brug af tamponer og bind.
  Godt nytår til dig og din familie.
  Kh
  Sally

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Super godt! Spændende at se hvad det mon gør for dig! Håber på det bedste! KH Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hella Barcos

  Hej Julie, så fik jeg også bestilt en str. b med rabatten. Er meget spændt på at prøve den. Selvom jeg har sparsom blødning har jeg bestilt str. b fordi jeg er over 30 og har født 3 dejlige unger 🙂 Men er stadig spændt på om den ikke er for stor til mig. Glæder mig til at undgå lugten og spare penge fremover! Vh. Hella

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Så fint!! Good luck! Husk der er lidt tilvænningstid og giv den gerne “2-3perioder”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Julie,

  Super fedt indlæg! Det har virkelig sat tankerne i gang!
  Hvor lang tid varer rabatkoden?

  Knus fra Mille<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hey Mille! Jeg kan ikke se hvilket indlæg du spørger til? Der er et par stykker med rabat koder nemlig ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   AHA! Nu kan jeg se det – JA der skulle faktisk gerne stadig være rabat på den :O) GO GET IT!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg er også så glad for min, vidste dog ikke man kunne sove med den så det må jeg da teste næste gang 🙂 var bange for at vaccuumet kunne slippe om natten 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Kære Julie

  Tak for din ærlige og sjove anmeldelse af cup’en. Jeg har et spørgsmål til dig…. Jeg har set at du har skrevet at den kan indeholde hvad 2-3 tamponere kan suge. Men jeg bløder temmelig meget. Så meget at jeg skifter igennem snit hver 30 min BÅDE bind og tampon der er gennemblødt. Jeg har altid haft stærke menses og store menses smerter. Men når jeg bløder så meget, hvad så med når jeg har den oppe i mig, ryger den så ud fordi der måske bliver for “vådt” ? Og hvordan kan i mærke at den skal skiftes? Det med at tømme den røre mig ikke, jeg er alligevel smurt ind når jeg skifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Eeeeeej ÆV !!! Jeg har prøvet 1-2 dage i perioder der er sådan tilb i tiden. Det er vildt nok. Synes det er svært at svare på

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   Kære Marlene
   Kender alt for godt situationen hvor man skal skifte hver ½-1 time, men jeg har med stor glæde nu brugt koppen i et år.
   1. koppen ryger ikke ud uanset hvor meget du bløder!
   2. Man kan godt bløde så kraftigt at der kommer noget uden for koppen, men man kan mærke det med det samme og de dage hvor menstruationen er kraftigst bruger jeg et alm. bind som supplement dog mest for tryghedens skyld.
   Men du kan spare mange penge, føle en kæmpe frihed og det lugter heller ikke som ved brug af bind og tampon. Håber det var fyldestgørende svar fra en som er i samme situation 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthea

   Hej Marlene – og andre interesserede. Jeg vil bare indskyde, at jeg får færre smerter ved brug af menstruationskop. Jeg hader at bruge bind (de virker mere uhygiejniske, fordi blodet først opsamles uden for kroppen) så jeg har længe brugt tamponer, men jeg har dog bemærket at mine muskelspændinger forværres. Derudover er koppen mere behagelig at tage ud end tamponer, især hvis de ikke er helt våde så der dannes modstand.
   Jeg tænker, at du måske vil kunne nøjes med at tømme koppen hver eller hveranden time, og så samtidigt bruge bind (om ikke andet så i starten) – så vil du allerede spare en hel del OG oveni slippe for blegemiddel, udtørring osv…. (da jeg først læste om ulemperne ved tamponer, havde jeg IKKE lyst til at bruge dem igen! 🙁 gys) Pøj pøj og en klar anbefaling herfra. PS. Lige én ekstra grund til at bruge menstruationskop: Man skal ikke slæbe andet en den med sig (og den er inde i kroppen) 🙂 Det er mega handy

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg brugte en magen til for 8-9 år siden, dengang var den helt ny på markedet og hed “the diva cup” jeg var super glad for den…. Men så glemte jeg den ligesom igen, efter min første graviditet. Nu har jeg så født 4 børn og skal have en ny str, så NU prøver jeg igen. Jeg bruger nemlig MANGE penge på hygiejneprodukter hver måned

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Suuuuuper! Og så “så billigt”. Jeg så The Diva Cup på hylderne i Canada og måtte da smile. Kun pga af alle jeres kommentarer herinde kendte jeg den ved navn. Skønt! Og 4 børn?!?! WELL DONE!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej, hvis jeg ikke bryder mig om tamponer og synes de gør ondt at få op, så er OrganiCup vel en dårlig ide? Jeg har så heller ikke poppet en bebs igennem endnu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hahahah – sjovt – “poppet bebs igennem” 😉 altså!… tja… forskellen er selvfølgelig at tamponer og lignende er knas-tørre, og det er organicuppen ikke – altså den er jo i et andet materiale, som er mere skånsomt og mere blødt, og ikke knas-tørt. Blot en observation – jeg ved det egentlig ikke. For spørgsmålet er jo om det er den tørke ting tamponer har som irriterer dig? Eller det at noget sidder derinde? Eller er det når den skal ud? (Det kan jo være ubehageligt når det er tørt isært).Uanset hvad hvis du tester dem, så skal du nappe str.A.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   tak for svar kønneste Julie:-) måske det var forsøget værd, så vender jeg tilbage med en melding:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det lyder virkelig smart det her – jeg regner med at bestille én nu! 🙂
  Men jeg har lige en enkelt ting, som jeg er i tvivl om.. Er det nok bare at købe én? Altså kan man godt bruge den samme kop med det igen med det samme, hvis man blot har tømt og skyllet den? Ellers har du to, som du skifter imellem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   1 er nok. Hvis du klargør den som beskrevet i anvisningen så kan den holde i mange år. Og du tager den blot ud, tømmer, skyller og renser og så er den klar igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Hovsa – jeg kan se, at det blev noget kludret, det jeg har skrevet..
   Men tak skal du have – det lyder godt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Fik købt mig en, men nu trykker den på blæren så jeg føler at jeg skal tisse flere gange, har sat den op med lidt vaseline så den bedre kan side fast og nemmere at for op også at jeg kan når spidsen af den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Kære Julie

  Tak fordi du har offentlig gjort denne “tingest”. Jeg fik en for 2 år siden og er så glad for den, især som rytter, da livet bare er nemmere med en kop især når man rider. Jeg har prøvet at få kvinder til at forstå at den MÅ de da have, men uden den store succes. Jeg håber at du med din blok har bedre held, for den er for god til ikke i det mindste at prøve.

  Venlig hilsen Tine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Åh skide godt!!! Jamen, jo flere vi er jo bedre, ikk? Hahahaha – jeg har fået at vide af blogger baglandet at jeg er nået langt ud med den blog,- så det er da en start ;O) Tak igen for kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Så fik jeg bestilt en. Nu har jeg læst så meget om den flere gange, men har ikke bestilt da jeg syns den var for dyr. Det kan godt være det var et andet mærke men nu må jeg se om det er noget jeg kan finde udaf at bruge. Jeg er træt af at bruge bind og Tampon på en gang. Skal nok skrive hvad jeg syns om dén. Gid dag til alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Julie
  Rigtig fint indlæg. Har selv i flere år brugt et lignende produkt- dog fra et andet mærke. Udover de mange gode egenskaber du har nævnt, har jeg også bemærket at jeg efter jeg begyndte at bruge den, ikke har haft underlivssmerter i perioden, hvilket jeg ellers døjede med tidligere. Til nye brugere kan jeg dele den erfaring, at det kan være en god idé at forkorte stilken en smule, da den ellers kan irritere/nive lidt – dog ser stilken på dette mærke lidt anderledes ud en det jeg bruger, så det må være op til den enkelte at bedømme. Man mærker ikke den sidder i (ja nogle gange glemmer man næsten at det er den tid på måneden. Godt for kroppen, pengepungen og miljøet – what’s not to like? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Andersen

  Hej Julie.

  Tak for indlægget om organiCup.

  Der er bare én ting der slår mig…. glemmer man ikke bare at tømme den, ligesom risikoen er med tamponer?

  Det er mange år siden jeg brugte sådan nogle, men jeg har så fundet noget der er økologisk, nemlig økologikse bomuldsbind syet i facon.

  Ganske vist så skal de vaskes i maskinen, men så kan de også genbruges længe. Og der slipper vi for alt den trælse kemi.

  De hedder da vist i øvrigt Imse Vimse. Jeg fandt mine på naturebaby.dk en rigtig dejlig side, hvor vi også har shoppet vores økologiske stofbleer til vores datter. (Og meget andet…..!) Det er nok noget af det bedste vi har tilvalgt, selvom man af og til bliver mobbet med dem i mødregruppen. (Især her på Jylland, men det må man leve med!)

  Vi brugte også Moltex øko engangsbleer når det skulle gå stærkt…. så vi er ikke supermænd. ;o)

  Vil da overveje om man skulle prøve den Cup…. 😀

  Hej fra Anne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hey du! Altså… jo nogle er måske glemsomme – ved ikke. Jeg er ikke :O) HAHAHAHAH! Men tak for tip til ImseVimse – det er der med sikkerhed nogen der kan bruge <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Louise

   Hej Anne.

   Jeg har brugt kop i et godt stykke tid, og det gode ved kop ift tampon er at det er opbevaret lufttæt dvs at der ikke udvikles klamme bakterier osv. i koppen. Det møder først luft når man tømmer koppen. Jeg tømmer min morgen og aften, og det er rutine. Hvis man bløder rigtig meget skal den måske tømmes lidt oftere. Jeg glemmer ikke at tømme den selvom jeg ikke kan mærke at den er der. Jeg tror det kommer af sig selv. Men det gode er at der sker ikke noget ved at den sidder oppe længere tid, hvor en tampon kan udvikle rigtig klamme ting… adr! Lige lidt fra mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Meget mærkeligt indlæg. Virker olddnordisk – ikke ét sted nævnes ordet “menstruation” eller bare “blod”. Og så forestiller du dig, at folk griner ved at læse ord som “et seriøst hormonelt udsving”? Du virker lidt kropsforskrækket og bornert. Men alligevel – “en smuk gave”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Sikke en mærkelig kommentar må jeg sige, hvis du synes det er et mærkeligt indlæg. Man må skrive om den slags som man vil og som man finder mest passende. Jeg skal ramme et bredt segment af kvinder (og mænd) og der er stor forskel på hvordan det modtages. Derfor skriver jeg pænt og neutralt men stadig utvivlsomt. Jeg kan sagtens skrive menstruation og blod og være meget mere “PÅ”,- men af hensyn til alle dem der følger mig har jeg gjort det således. Nu har jeg forklaret mig for dig. Jeg synes til gengækd din kommentar er spydig og lidt træls – så mæste gang hvis du ikke har noget pænt at sige , så lad helst være. Du aner intet om mig og kropsforskrækket og bonert er nok det sidste jeg er. Jeg har trods alt født to børn og det med hormoner skal tages på humoristisk vis ellers er det for hårdt. Det ER en smuk gave FORDI den i det tilfælde ville være en betænksom gave.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Zaga

   Jeg synes at Julies indlæg er skrevet både poetisk og smukt. Alt behøver heller ikke være så eksplicit altid. Nogle gange må man gerne skrive om vores naturlige funktioner på en lidt sød, feminin facon – og så synes jeg personligt, at hendes indlæg emmer af kærlighed til det andet køn og det er sgu’ ok 🙂

   Kh

   Freja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Zaga

   Det var så lidt, Julie!

   (og til andre læsere … nej, jeg har aldrig mødt Julie og kender hende derfor på ingen måde personligt) 🙂

   Jeg bliver bare så skuffet, når jeg læser direkte nedladende svar på velmenende indlæg, fordi det hæmmer debatlysten hos dannede mennesker. Man orker til sidst ikke, at ytre sig. 😉

   Desuden kan interesserede læse om min karakter Frejas oplevelser med bl.a. koppen i min miniroman SOMMERSEX (advarsel: den er stærkt seksuel).

   SOMMERSEX udkommer sidst på måneden (juni) og kan hentes i ePub eller PDF på Saxo.com.

   Kh

   Freja :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Helt rigtigt! Og FEDT med bog! Tillykke og I love it og den reklame får du lov til at have her

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja Zaga

   PS: Om Julie er bornert? Is that a joke? Julie Berthelsen var i DR3’s Sexministeriet for nogle år siden og bornert er den sidste mærkat man kan sætte på hende. Hun virker som en sød, dannet, følsom, stærk og intelligent kvinde, som smiler til verden og håber på smil retur.

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

   Puhhhaa Stine …. Dit indlæg må da være en joke ikke? Der er da INTET der tyder på at Julie er krops forskrækket… Vel nærmest det modsætte!
   Sommetider behøver vi mennesker ikke at skulle have alt serveret på et sølvfad…. Der må godt være lidt mystik og spænding, som gør at vi læsere bliver mere interesseret fordi vi kommer med vores egne tanker og ideer på det der bliver skrevet.
   Hellere lidt mere af vores egen fantasi i det vi læser, så vi holder vores hjerner igang, og ikke kun tager alle andres ord “for gode vare” og lader os nøjes!

   God sommer

   Marlene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tak Julie…
  Så fik jeg også taget mig sammen til at få bestilt én 🙂
  God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hejsa, jeg har for et par måneder siden købt denne menstruations kop.. Og jeg har det problem, at den “forsvinder” op, jeg ville bare høre om du oplevede det samme? eller om du fandt en løsning på det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Forsvinder op? Nej, desværre kan jeg ikke lige hjælpe her. Er der mon andre der kan? (Vi sender den lige videre ud ;O) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Det var også det der skete for mig, jeg måtte på hospitalet og få hjælp til at få den ud O.O jeg har bare tænkt at jeg er “for dyb” til den slags, men hvis det nogen der har en løsning er jeg lutter øren 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

   Hvis den er svær at få fat i, kan man kan presse den nedad, så man kan få fat i den. Det er lidt svært at forklare, men noget i retning af at skyde hofterne frem, mens man presser. Så synes jeg, at den plejer at komme nedad. Håber det hjælper 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A-S

   Den “forsvinder” op fordi den slutter til og skærmer helt af, så der ikke kommer lækage. Bare brug dine mavemuskler for at presse den ned. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Jeg oplever det ind i mellem – det afhænger af, hvordan jeg får den sat ind. Når den ‘forsvinder op’ plejer jeg faktisk bare at sætte mig på hug og så er den som regel fint til at få fat i. Som de andre skriver, kan man hjælpe den ned via mavemusklerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • (en anden) Stine

   Jeg havde samme problem, da jeg startede, jeg tog imod rådet om at prøve udenfor mensestid for at øve mig.
   Først havde jeg bøvlet med at få den op, hvilket jeg efterfølgende har forfinet teknikken til.
   Det nemmeste, for mig, er at folde en kant ind og forme et C med koppen og så føre den op med en finger på hhv oven og neden af C’et. Efter lidt tid folder den sig stille og roligt ud.
   Men så sad den ellers der og sad! Og det blev den ved med! Mine veninder var ved at brække sig af grin over pr. distance at følge min kamp for at få den sk*de kop ud igen! Især da madpincetten kom frem … Jeg var selv begyndt at fnise ved tanken om at skulle til lægen, men i det mindste var der da ikke tale om en genstand, der ikke havde en naturlig årsag til at være der 😉

   Det lykkedes dog, og jeg opgav ikke af den grund. Pt tømmer jeg helst i brusekabinen, så både koppen og jeg kan blive skyllet i samme omgang, og jeg er alt i alt rigtigt glad for min kop. Som de andre skriver, så er løsningen ved udtagning: a. ikke at have sat den for højt op for os med lang skede og korte fingre og b. squatstilling og så “pressebevægelser” med mavemusklerne a la når du sidder på toilettet, men med presset på skeden/bækkenet i stedet. Jeg syntes egentligt, jeg har ret godt styr på min krop, men åbenbart ikke mere end at jeg hurtigt frygtede, hvad fanden jeg egentligt var ved at få presset nedad. Det er altså kun koppen, der kommer. Jeg har oplevet at den rejser lidt nedad, når jeg skal mere end tisse, men aldrig at den er faldet ud eller har været i nærheden af at gøre det. Mine menstruationssmerter er de samme, og de er voldsomme med kvalme og besvimelser, men til gengæld har jeg ikke problemer med svamp og irriteret skede mere, og koppen sidder der ganske ubemærket. Med en håndfuld gigtpiller kan jeg slet ikke mærke, jeg har menstruation, og mit underliv har aldrig været sundere og mere i balance.

   Jeg har sådan nogle steriliseringstabletter til min grønne kop (af andet mærke end det promoverede), og den plejer altså at skulle ligge en dags tid med en udskiftning af vandet for at fjerne alle spor fra menstruationen. Hvis man er sart, kan det være lidt grænseoverskridende, men den er altså ren.

   Jeg oplever dog en ulempe, og det var faktisk grunden til at jeg fandt det her indlæg, mens jeg egentligt ledte efter en ny kop. Den presser af og til på blæren! Nu er det sikkert uartigt at afspore et sponsoreret indlæg, men jeg kigger lige nu på en kop, der hedder MeLuna, som har forskellige hårdheder, og jeg håber, at en blødere kop måske afhjælper det problem. Jeg burde nok i stedet finde en anatomitegning og finde ud af, hvordan jeg placerer koppen for at undgå blæren. Efter flere års brug er det min eneste oplevelse af gener. Den har heller aldrig lækket, men jeg bløder heller ikke specielt meget (burde nok have brugt en str. normal tampon), og selv når jeg har glemt den i et helt døgn er koppen ikke overfyldt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hør, det er så meget i orden at komme med al den input OG netop sige at til dig virkede det med en anden – når alt kommer til alt handler det om at vi finder det der virker for os så vi har det godt, ikk? TAK! Og hvis nogen derude så nu ser at den var bedre netop ift pres på blære eller andet,- så er det jo så fedt at de får dette tip fra dig! Tak for grundigt indlæg og tilføjelse hertil. Så herligt og fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Bestilt! F*** jeg er spændt og glæder mig til at prøve det! Jeg har hørt så meget godt om den, og nu skulle det være! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hmm jeg har virkelig tænkt på, jeg skulle prøve sådan en.
  Men jeg ved ikke, hvilken en, jeg skal vælge.
  Lidt personligt 🙂
  Men når jeg er til gyn osv, så siger alle , at de ikke kan se, jeg har født to børn. Og til undersøgelse bruger de den til dem der ikke har fået børn.
  Gad vide, om jeg så skal vælge den til under 30 og ikke født, er det str eller hvordan..
  Og tænker du måske slet ikke, kender svaret.
  Og så skal du altså lige vide, at jeg elsker din personlighed og du har virkelig bare sådan en venlig udstråling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak ;O) Dejlig besked – og ja, DET ER et godt spørgsmål fra dig… ved det ikke. Men det lyder da som en str.A ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg er over 30 OG har født to børn, men måtte alligevel “ned” i en A-str. før det passede. B-str. var simpelthen for stor til mig. Men A passer og det fungerer så godt. Jeg er så glad. Det kan kun anbefales at prøve. Det mest overraskende var faktisk at blodet slet ikke lugter – overhovedet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefanie

  Kan man mærke at man har den i?(:
  Jeg syntes den ser lidt stor ud! Hahah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Nej! Men det er nok lidt individuelt? Dog har jeg hørt fra de fleste, at den ikke kan mærkes ift eks en tampon som man godt kan mærke når man lige laver en bestemt bevægelse osv. Ikke med denne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • berfin

   det er fordi det der gør at blodet lugter en når det oxydere. altså når blodet kommer i nærheden af ilt. det er bare endnu en fordel ved koppen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Louise

   Hej Stefanie!

   Man kan slet ikke mærke den når den sidder rigtig.. men sidder den ikke helt som den skal kan man mærke det, og så er det forfra.
   Selvom den ser stor ud så er den det slet ikke. Når man folder den sammen inden man sætter den op er den på størrelse i omkreds med en normal tampon.

   Mit bedste tip til nogle som ikke har prøvet det før er at se denne YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=UmMSBYZAR7A
   Jeg synes det gav ret god mening og se dem, plus det giver gode fif! Samme YouTuber har også andre gode videoer eller søg på YouTube efter “menstrual cup” så kommer der nogle gode (og meget sobre) videoer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel og vi ses.