Grønland, ferie, familie, dåb, lykke!... og nå ja, Vild med Dans!

Må jeg præsentere: JOHA Arctic Zone by Julie!

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia.
Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ
Dato: 20/06/2016
HR Medarbejder: Lisbeth Grube
Foto: Alex Tran

Annonce

Ja, denne her blog må jeg hellere notere som “annonce” for jeg skal i den grad til at reklamere for noget og nogen, og kamp-spamme jer fremover med selvsamme, fordi dette er noget jeg har haft gang i siden oktober 2013, og jeg har virkelig – virkelig – virkelig ikke kunne vente med at skrive lige netop denne blog og langt om længe kunne fortælle jer (og vi se billeder frem),-

at jeg simpelthen er gået i design og børnetøjs afdelingen, og har været meget inspireret af at blive mor og er i denne uge, og fremefter i 1 år, ude med min egen baby uld og børne uldtøjs kollektion i tæt og fantastisk samarbejde med markedets bedste – nemlig JOHA,- og den personlige del af min historie får I her, samtidig med historien om tilblivelsen af “Joha Arctic Zone by Julie”, og hvad det ellers tager med sig! Et af de fineste højdepunkter for mig i min karriere, men bestemt også som kreativt væsen, og allermest som mor.

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Foto: Alex Tran, venligst modtaget af Billed Bladet

Først et link til JOHA, hvis du ikke lige aner hvem de er:

JOHA – baby og børnetøj i Uld

Da jeg ventede Casper var jeg fyldt med mange tanker. Den ene side var den store lykke ved graviditeten og det at vi nu ventede vores første barn sammen. Jeg knoklede også til 8 dage før jeg fødte (han kom 14 dage før tid), og havde super travlt, så det var også nærliggende at have den anden sides følelser,- såsom: hvad med min karriere? Hvad med mig? Når jeg får et barn så er alting jo ændret i mit liv? Selvom jeg har set flere kollegaer igennem tiden stifte familie og slet ikke have problemer med karrieren og livet bagefter, så kunne jeg ikke lade være med at tænke på alt det. Også fordi jeg vidste at jeg ville være nødsaget til, og med glæde ville være meget dedikeret til det at have et barn. Jeg vidste jo ikke en skid om det at blive mor og at have et barn men jeg vidste så absolut godt at det ville ændre mit liv. Så hvad med mig? Hvad med min karriere? Hvad med mit liv?

Godt og vel to-tre uger før Casper kom valgte jeg at besøge en clairvoyant – og nej, nej, han sagde ikke til mig ordret at jeg ville blive babytøj designer og skifte retning i karriere og dermed nå hertil hvor jeg er nu, osv. Desuden er det jo ikke et karriere skift men snarere en udvidelse. – Griner! MEN han sagde til mig at jeg ikke skulle bekymre mig og at jeg højst sandsynligt ville øge min kreative evner og se helt nye muligheder, vinkler og verdener. Og det havde han da ret i ! Jeg blev meget inspireret af at blive og være mor, og bliver stadig inspireret mange gange om ugen til ting jeg vil sige, skrive, mene, lave, gå efter, drømme om, udføre, kreere, komponere, forsøge, prøve, tilvælge og fravælge og mere til! Det er faktisk helt vildt – det kører dobbelt så hurtigt i mit hoved og i min krop end før, og der gik det ellers pænt stærk. Jeg er ret flyvsk af sind og ret aktiv mentalt, indimellem til et punkt der kan drive min omgangskreds til vanvid – nok mest kæresten,- men alt hvad jeg laver for tiden og siden jeg fik mine børn kommer jo af den inspiration. Min første slanke process og livsstils ændring, min bog om alt og det og sundhed, mine foredrag, mine åbne og ærlige blogs om liv, familie, karriere og krop, mit image som den jeg er nu, min næste bog om selvsamme, min mission om at få os til at have det bedre med os selv, mit opgør med udseende og høje krav kontra det at have respekt for sig selv til stadighed, mine forskellige personlige mål, min musik og mine sange er et nyt sted i livet og blomstrer på allerhøjeste plan, mit ja til Vild med Dans, og ikke mindst min baby og børnetøjs kollektion!

Tilbage i 2013 fik jeg en idé. En idé om baby og børnetøj, en ide der inkludere hele min baggrund og min sjæl, mig og mine børn, ideen om at bringe naturen i Grønland til Danmark og på samme tid give den videre til børn i Danmark for også at gøre opmærksom på fællesskabet. Grønland og Danmark hører sammen – unægteligt, og pga de store forskelle på nærmest alle planer glemmer vi lidt nogle gange hvilke gode ting der egentlig er i vores rigsfællesskab. Nu vil jeg ikke komme ind på en lang “voksen og politisk” synsvinkel på den sag – det kan blive en anden gang, men det store arktis og “vores” dyr er også “jeres”, ligesom at skoler og uddannelses muligheder her som er “jeres” også er “vores”. Det er bare et lille eksempel, men dyrene og det univers er en fremragende indgangsvinkel til børn. Der kan peges, der kan tales om, der kan laves lyde, der kan læres noget nyt, og der kan fascineres med mere. Udover det så ved I godt derude at mit hjerte banker for “mit Grønland”. Mit hjemland – der hvor jeg kommer fra og har mine rødder, og derfor er mange af mine velgørenheds titler også meget ´på´ Grønland. Hvis jeg derfor fik denne mulighed for samarbejde og udvikling af ideen – så ville jeg også gerne give tilbage og hjælpe. Altså skulle der indkoorporeres velgørenhed. You give and you get – you get and you give. Det føler jeg er min karmiske pligt – det er min tro.

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Min smukke søn, Casper.
Foto: Alex Tran, venligst modtaget af Billed Bladet

Anyways – i tankerne om at skulle tage kontakt til en samarbejds partner valgte jeg efter noget overvejelse at gå efter min egen favorit og de førende på markedet med uld til børn.

Hvorfor uld? Fordi at ved klæde dit barn i uld, så giver du dem samtidig muligheden for at få en endnu roligere søvn end ellers. Det er dokumenteret, at børn, der sover i uldtøj sover mere roligt om natten. Grunden til det er åbenbart at ulden er meget bedre til at regulere barnets temperatur. Det lærte jeg ret hurtigt da jeg fik Casper i slut januar måned og konstant pakkede ham alt for meget ind til at sove ude og han bare var og er et varmt barn der kampsvedte af ingenting. Han har stadig altid uld tættest på kroppen – eks en tank undertrøje indenunder t-shirt eller bluse. Som lille var det en uldbody og en smart t-shirt eller vest udover. Uld er op til 5 gange mere fugtabsorberende end bomuld, derfor har jeg også lært tidligt at uld virkelige ligeså godt om sommeren! Den dag idag og også til min Sia bruger jeg ikke andet,- især fordi uld typerne findes i flere slags hos JOHA og derfor også i en sommerform (eksempelvis uld/silke) der er top god. Uld er et naturprodukt og det betyder i øvrigt, at ulden vil afgive varme, hvis barnet har det koldt, men også at det vil køle barnet ned, hvis det har det alt for varmt.

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Min lille stjerne, Sia
Foto: Alex Tran, venligst modtaget af Billed Bladet

Hvorfor JOHA? Altså udover at det var min egen favorit så er de nummer 1 på markedet, og jeg vovede min pels og gik efter højeste barre! Heldigvis reagerede de positivt på min kontakt til dem og efter mange møder og mange gode stunder er vi nu her, i juli 2016, og har indenfor de næste 4 uger Arctic Zone by Julie i nærmest mange butikker i Danmark, I resten af Skandinavien og i Tyskland bl.a. Ja, de ved ikke hvem jeg er i de lande, men vi har lavet en lille bitte præsentation til dem, men VIGTIGST har vi lavet en lille information til dem, på kollektionens mærke “tag”, om at når de køber een så giver de også een til et barn i Grønland der har behov for den hjælp. Det er nemlig det som Arctic Zone by Julie gør. Det var det jeg så gerne ville have vi gjorde, og som JOHA var hjertelig enig med mig i at vi skulle gøre, og som vi efter en del møder fandt frem til at det skulle være. Det mest håndgribelige vi kunne gøre således at vi ved hvad præcis vi giver videre, og eksempelvis ikke ved hvad en evt donation går til eller bliver brugt til.

DESUDEN (lidt ekstra JOHA info), når du vælger JOHA uld, så vælger du også en af de mest bæredygtige løsninger på markedet. Alt deres uld har nemlig EUs miljøcertificering (EU ECOLABEL), hvilket betyder at produktionen af  JOHA uldtøj overholder en lang række af ret så strenge regler for bæredygtig uldproduktion. Derudover, så er de mærket med Woolmark mærket der KUN gives til de uldproducenter, som overholder de regler der er sat af The Woolmark Company

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Arctic Zone “tag”
Foto: Alex Tran, venligst modtaget af Billed Bladet

I Grønland vil Børne og Unge Organisationen NANU varetage ansvaret for tøjet der sendes afsted til Grønland, da NANU er dem der har fingeren på pulsen ift. hvilke byer, hvilke bygder, hvilke familier, hvilke væresteder, hvilke instanser, hvilken børn og hvor i det hele taget – der er brug for dette, og ikke mindst har alle kontakter til alle steders ansvarshavende, sundhedsplejersker, lærere, jordemødre, kommunalt ansatte, frivillige osv, som kan tage sig af det endvidere.

Læs om NANU her: Børne og Unge Organisationen NANU

Og kollektionen klarer det rigtig godt allerede nu! TAK TAK TAK til alle indkøbere og butikker – endda i andre lande end i Danmark! Interessen har været stor og begejstringen ligeså! Norge har været den største indkøber indtil nu, men Norges store fordel er også at de har kendt til uldens egenskaber i langt længere tid end os i Danmark (eks det at bruge uld om sommeren?), og længe har været trofaste uldtøjs elskere! Jeg har gået i skole i Norge i et år i mine unge dage i Ringerike Folkehøgskole (wuuhuuu!) og har mange venner dér, og jeg håber sådan at de også læser dette eller ser kollektionen i Norge. I så fald for de lige en lille varm hilsen med herfra lige nu :O)

Som det ser ud nu, så vil vi – JOHA og jeg, i løbet af det næste års tid sende mere end 50.000 stykker tøj afsted til Grønland. Men ellers så vil jeg jo nok løbende blogge en heeeeeel deeeeeel om min store stolthed i karrieren lige pt. så længe vi er igang!

JOHA ARCTIC ZONE BY JULIE

fanfare, fyrværkeri, nationalsange, lysshow, diskokugle, live orkester, royalt besøg, skulderklap, champagne, fest og glædeshyl og en smule tårer – hvis jeg kunne vise alt det nu og her på de måder og med alt det så ville jeg gøre det! TIL JER ALLESAMMEN – for jeg er så skide glad for det her!!!!

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Min lykke i billede form – Casper i hopla!
Foto: Alex Tran, venligst modtaget af Billed Bladet

For at se hvilke butikker der forhandler JOHA´S og min kollektion – se link her:

Find JOHA og Arctic Zone by Julie forhandler HER!

Lige lidt om designet – det er som sagt de arktiske dyr det handler om og det findes i to styles. Den ene som er til de mindre i størrelserne 0-6 år, med et omrids af Grønland i en pige farve og i en drenge farve med andre items i en hel farve således at det kan mixes og matches, som man vil. Og det andet design er til de lidt større børn, og har et anderledes grafisk udtryk men med vores arktiske dyr i større og tydeligere form, og den findes i str. 90-150.

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran


Foto: Alex Tran

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran


Foto: Alex Tran

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran


Foto: Alex Tran

Julie Berthelsen og børnene Casper og Sia. Sted: Over-Holluf-Toften 51, 5220 Odense SØ Dato: 20/06/2016 HR Medarbejder: Lisbeth Grube Foto: Alex Tran

Alle billeder venligst modtaget af Billed Bladet
Foto: Alex Tran

 

 

35 kommentarer

 • […] kan læse om hele mit Arctic Zone projekt som også er et velgørende projekt til Grønland lige HER og se flere billeder af mine to dejlige unger i selvsamme design […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Hej Julie.
  Vidunderlige billeder af dine to guldklumper, skønt børnetøj, dejligt koncept med støtte til de grønlandske børn.
  Jeg håber sådan at se dig i *Julehilsener til Grønland* i december, du var savnet sidste år, slet ikke det samme uden dig.
  Mvh Susan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hej Susan! TAK! Ja, det er så fint det tøj. Desværre er jeg ikke på som værtinde ved Julehilsen i år. MEN jeg tror jeg dukker op og synger en sang eller to 🙂 OG DET er også bare dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Nå, men IDAG havde jeg fornøjelsen af at besøge Børnenes Butik på strøget i kbh. Jeg skulle stå med min Joha Arctic Zone kollektion (baby og børnetøj), sige hej til kunderne, fortælle om mit lille hjerte projekt og ikke mindst selvfølgelig sælge. Det var fedt og SÅ hyggeligt. Der kom mange forbi – også fra udlandet som jeg lige kunne fortælle historien til ❤️ Loved every second of it ❤️ Vi gør det igen op mod jul – så hold øje med det herinde eller på min facebook side. Og hvis du vil læse lidt om min babytøj kollektion kort og godt og med dejlige billeder så kig på dette link: Joha Arctic Zone by Julie […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E m i l i e

  Kære Julie,
  Hvor er det intet mindre end fantastisk!
  Jeg har selv lavet frivilligt arbejde for/med udsatte børn i Grønland, dejligt nu at kunne give et stykke lækkert uldtøj ❤️
  Stort tillykke – jeg elsker projektet og har allerede købt til vores kommende december bebs (made in Greenland ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   IIIIH hvor fiiint!! TAK! Det er bare dejligt at læse. LOVE IT!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ltls

  Joiha er bare TOP kvalitet.
  Det holder altså bare vask, efter vask, efter vask….
  Supersøde print

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erik Hansen (buschaufføren)

  Hej Julie. Først mange tak for de mange dejlige billeder from up there. Og: Har set billeder (fra Grønland i Tivoli) af din høje gemal iført Inuit t-shirten. Bare så smart.
  Og så stort til lykke (pilluaritsi) med jeres flytning til Århus. Det bliver bare så spændende også med Århus Håndbold med træner Erik Veje R. som jo stammer her fra Odsherred, Hørve/Vallekilde.
  Og til sidst – hvor er jeres små poder dog søde og dejlige. Nyd dem for de bliver alt for hurtigt store unge mennesker.
  Vi, Susanne og jeg, var i Tivoli 1. aug.
  Mange hilsener fra Erik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B. Lind-Larsen

  Hej Julie.

  Først og fremmest tillykke med den fine, fine serie:)

  Jeg har et spørgsmål, som jeg meget håber på, at du vil svare på: hvor har du købt jeres kobberfarvede billede-ting, I har hængende i jeres stue?

  Bedste hilsner:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Bakkegaard

  Wauw… jeg må sige jeg er forelsket i det print. Jeg håber at jeg kan finde fine sager til begge mine banditter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Hvor er det dejligt at se… Bare ærgerligt at mine børn selv er for store til joha nu, men så kan jeg begave mine veninder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rabdi

  Jeg er KÆMPE fan af Joha – ikke mindre fan af dit navn også kom i nakken… Hvor er det bare fint!!! ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Er det kun butikker der vil sælge din børnetøjskollektion? Ingen webshops?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Nej nej også web butikker. De er bare som regel først i butikkerne – men helt sikkert også diverse web shops. Svanebutikken.dk , kidsworld, magasin og mange flere forhandler Joha generelt. MEN på link til forhandlere af Joha i denne blog kan du se både butikker og webshops! Tjek dem ud 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Lækker lækker kollektion og flot print.
  Jeg er sikker på at der er mange børn som vil elske for det.
  Skønt at høre din fortælling og tankerne bag kollektionen.
  Lige dele ansvarlighed, omtanke, omsorg og miljø.
  Jeg håber der kommer mere, godt gået.
  Bedste hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej Julie
  Flot tøj, kommer det i en bod på grønlænderdagen i tivoli?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beathe Christiansen

  Kusanat,iluarunat! Pilluarit! Torrassuaq ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Julie
  Tillykke med dit nye tøj projekt – det ser ud til at være noget skønt tøj.
  Og det er jo ikke svært at lave reklame for tøjet, når du har sådan nogle skønne fotomodeller !
  Hvor er det nogle kønne børn du/I har, håber de kommer med i studiet og hepper på dig til vild med dans.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Salomine Simonsen

  Hold da op Julie. Det er da flotte tøj med grønlandske motiver. Det må man give dig. Tak for at du laver nogle andre ting vi kan se frem til mens vi venter på et album.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Madsen

  Tillykke Julie!!! Hvor ser det bare åndsvagt lækkert ud, jeg er VILD med de prints! ( Og dine smukke børn forøvrigt også ). Jeg er selv kæmpe Joha fan, deres ting er virkelig lækre. Især når man finder det på tilbud ha ha :o) Brugte deres heldragter meget da min søn var helt lille, han er nemlig også et varmt barn. Natdragter og lufferne om vinteren til barnevognen har også været et must hos os de sidste to vintre. Min søn er fra Februar 15 :o)

  Vil du ikke lave en konkurrence på bloggen hvor man kan være heldig at vinde noget af dit smukke tøj måske? Det ville være fedt :o)

  Kram og hurra og tillykke igen :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbet Lohmann

  Super fedt koncept! Pilluarit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena Henningsen

  Kusanat torrallassimavatit, pilluarit

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønland, ferie, familie, dåb, lykke!... og nå ja, Vild med Dans!