Favorit FISK!

Træningssnack!

image

Hey allesammen!

Wow… så er jeg lidt ovenpå igen efter weekenden. I fredags var jeg trættere end træt. Forberedelser til premieren på Vild med Dans og selve dagen med prøver og show tog alt hvad jeg havde af energi. For ikke at tale om adrenalinen og endorfinerne i kroppen. Allesammen gode hormoner, men de tager deres del af energien på nogle fronter. Eksempelvis efter efterfest drinken – den enkelte jeg tog før jeg tog på hotellet for at KAMP sove,- jeg tog et bad og hoppede ud af hår og make up (det tog lidt tid) og lagde mig i seng og tænkte “YES! JA TAK! SOVE SOVE SOVE!”.

image

Men så spærrede mine øjne sig op og det hele kørte i min krop,- og sådan lå jeg så til kl 03.30. Pis også… skulle op ved 9 tiden og afsted på farten igen. Vi trænede allerede igen i lørdags for at introducere mig for næste dans – TANGO! Ikke den argentiske latin tango, som nok er en smule a la lutter sex på et dansegulv – i al fald en del frækkere,- men nej – standard dans / ballroom tango. Det er ikke overdrevet frækt, men i den grad intensitet på dansegulvet,- bare på en lidt anden måde. En ret elegant og smuk måde, hvor kvinden (mig) er meget, meget “dyr” og svær at få fat på, og manden gør alt hvad han kan for at få opmærksomhed og sejr. Uha ja! :O)

Det er bestemt ikke nemt, heller. Alt hvad jeg har lært fra ChaChaen må jeg ikke bruge nu. Såsom strakte ben og det hele tiden at gå på tå. Nej, nej, NU er vi i let bøjede ben, gå på hæl, og så er der en helt skør (men SMUK) kropsholdning der er umulig for mig at mestre lige nu… det er godt det først er på næste fredag! Phew…

Heldigvis er Marc dagen lang den bedste partner. Han er dygtig, sød, sjov, fantastisk, nem, overskuelig og meget positiv generelt. Så vi har det sjovt! Og han ved jeg gør mit bedste. Og han vil aldrig kræve mere end det. Han kæmper stadig lidt med mig på den måde, at jeg jo gerne tager teten og føringen – fordi det er jeg da vant til (!)… og jeg kæmper med at give slip. Men i den her tango skal vi dog stadig være ret tætte på en måde der gør mig ret genert iblandt – eksempelvis når jeg skal kigge på ham undervejs eller lignende. Man skulle ikke tro at det var svært vel? MEN DET ER DET! På en grinagtig måde. Og i tangoen der griner vi ikke ret meget,… nej. Vi er ganske alvorlige. Jøsses.

Anyways – Marc og jeg passer godt sammen. Vi har mange af de samme værdier og mange af de samme indstillinger til liv og hverdag,- og det sætter jeg pris på. Jeg bliver gladere og gladere for at lære det her danse noget – hvilket kommer bag på mig – og jeg håber mere og mere på at jeg når langt så jeg kan komme igennem flere danse arter! Så kryds fingre og stem løs, hvis du kan og hvis du vil :O)

image

NÅ! Det skal handle lidt om snacking og mellemmåltider. Nemlig noget jeg ofte bliver spurgt om – og til mit held er een af mine favoritter kommer i en sundere og bedre udgave end hvad jeg sådan har haft på mig tidligere. Naturligvis er der altid sådan noget som gulerødder, æbler, nødder, tørret kokos og protein drikke, som jeg benytter mig meget af,- men jeg eeeeeelsker også frø og kerne knækbrød  Jeg bager dem gerne tit selv, men det er ikke altid der er tid til det. SÅ til min store glæde er Sigdal Bakeri, som kommer fra Norge, kommet med en hel del forskellige typer knækbrød og jeg er faldet for SPORT udgaven. Den består af Groft fuldkornsrugmel, havregryn, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, rapsolie, vand og salt. That´s it! Næsten som jeg ville have bagt dem selv! Det er SÅ FEDT!

image

Egentlig gnasker jeg dem som de er i pauserne under danse træning, eller i bilen på de lange ture. Eller på toget. Eller på færgen. Eller where ever. Jeg har tit bare en pose med i tasken allesteder.

Men den er også god til æggene om morgenen, god til smør og pålæg til frokosten, god til smøre ost til mellemmåltid, til min elskede hjemmelavede hummus og ellers bare når jeg er sulten for sjov.

image

Det er jo ingen hemmelighed at jeg prøver at passe på og prøver at se om jeg kan smide de sidste ti baby kiloer jeg mangler. At jeg nu er startet på god motion med danse træningen er helt klart med til at motivere mig og jeg føler jeg gør en god indsats, men min metode er først og fremmest at spise så lidt sukker som muligt, og som meget protein og sund fedt som muligt. Alt det gode fedt er godt for cellerne, huden, organerne og kroppens forbrænding, men blander jeg det med for meget sukker sætter det sig stadig som fedt LIGE på maven, selvom det er sund fedt jeg spiser. Sund fedt er eksempelvis gode olier (Extra jomfru olivenolie, raps olie, kokos olie, livets olie), nødder, frø og kerner, avocado, fisk og fede fisk såsom hellefisk, laks, helleflynder, osv., Livets olie i smoothies lavet på bl.a. bær og mandelmælk uden tilsætning, proteinpulver, powerbær pulver, banan, og en del andre ting også.- Med mere. Protein er i shakes, smoothies, masser af grove grøntsager (favoritter er blomkål, spidskål, broccoli, asparges, snackpeber,spinat bl.a.) og bønner, og kød. Jeg skærer kraftigt ned på kulhydrater – og det er alle – ris, pasta, kartofler, al slags brød, byg, quinoa, speltkerner og alle de andre. Men jeg giver mig selv lov til at få gode dressinger på fed græsk yoghurt, creme fraice, og også sauce.

Mellemmåltider og snacks kan bare være svært ikk? Giv de her knækbrød et forsøg! For man savner ofte det der ligner lidt og smager lidt som “brød”. Og hvorfor ikke vælge noget der gavner dig og din krop og din fordøjelse på absolut alle måder? Og mangler du netop også tid til at stå og lave alting selv, så forkæl dig selv med sådan noget som dette/disse knækbrød. Yes?

image

Læs mere om Sigdal Bakeri og deres nye typer af knækbrød her:

Sigdal knækbrød – MUMS!

Se hvor de forhandles, men jeg kan sige allerede nu at du kan finde dem i eks. Kvickly, Meny, Kiwi, Spar og Superbrugsen.

imageimageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavet i samarbejde med Sigdal Bakeri/sponsoreret af samme.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favorit FISK!