Mor og søn tid :0)

Når man ikke kan lade være!

img_2988

Åh – jeg elsker simpelthen når jeg møder andre typer kreative mennesker på alle mulige planer. Det er så inspirerende og dragende. Og det fede ved kreativitet og det der skabes derfra er, at det er SÅ forskelligt og der i den grad er alt for enhver smag og enhver type. Og det “drive” det kan skabe imellem mennesker, typer, aldre, venner og veninder osv. er så betagende. Fra noget helt basalt og enkelt til en aften med veninderne: Når vi ser hinandens tøj, sko, make up, smykker, stil, sammensætning, hår, farver – ja, nærmest whatever – og vi straks skal høre hvad det er og hvor det er fra – og man lader sig inspirere enten til noget der er lidt anderledes end det man selv ville gøre eller bruge eller tage på, eller netop bare ser det passer perfekt til een selv og derfor bare må ud og eje det. Og så til eksempelvis en udstilling, et show, en opera, en koncert, en ballet, et galleri, et museum – og alt derimellem disse nævnte eksempler hvor vi i vores sind, vores sjæl, vores hjerte og vores ånd bliver draget et sted hen vi nok alt for sjældent bliver draget hen til og i nogle minutter eller et par timer bare er i et “nu” der giver os nyt liv hist og her inde i os, giver os vejrtrækningen tilbage eller tager den fra os, bringer grin og tårer frem i os, forvirrer os og tvinger os til at tænke anderledes, skævt, provokeret, fornyet, indad og udad og så videre, eller simpelthen bare inspirerer os til at gøre noget andet, gøre det samme, finde nye veje, blive på den samme, prøve noget nyt, lave noget nyt, se at vi er glade der hvor vi er eller flere andre muligheder. Det er DET der er ved kreativitet. Som vi i øvrigt alle besidder på alle mulige forskellige måder (igen en utrolig smuk ting ved mennesket),- det rykker noget i os, tænder noget, slukker noget, starter noget, stopper noget,- og aller oftest så bevæger det sig som ringe i vandet – ud og bredere og bredere i alle mulige forstande indeni os og udenom os.

Når noget skabes, kommer det af en inspiration fra et sted i livet eller i verden som man bare ikke kan lade være med at prøve at transformere til det man kan. Derfor er jeg lige nu hovedkuls dybt forelsket i Kurt Nielsen smykker – jeg vil vise jer dem jeg har jeg, og fortælle hvorfor jeg valgte dem og hvorfor jeg så godt kan lide dem.

Først vil jeg kort fortælle jer om Kurt Nielsen. Uddannet Sølvsmed i 1954 hos Georg Jensen. Startede selv i tidernes morgen, men stoppede igen. Blev dog mere eller mindre i faget i et andet foretagende som ansat, men ikke som den kreative del som sidder og lader tanker og følelser og det man ser komme ud gennem hænderne og manifestere sig i et håndlavet smykke, nej,- og derfor, -der da gik tid nok uden, så kunne han ikke lade være. Ligesom jeg for søren da heller aldrig vil kunne lade være med at skrive en sang, nynne en melodi og ikke mindst og bare allermest aldrig vil kunne lade være med at synge en sang i ny og næ for en forsamling eller alene, hvis nu jeg i mange år valgte at foretage mig noget andet. Jeg vil ikke kunne lade være. Så han drog tilbage til det – og idag har han KNDK,- Kurt Nielsen Danmark.

img_2980

Det der gør det anderledes og unikt er at deres sølv og smykker er smedet og ikke støbt. Det er deres speciale! Kurt selv “overvåger” alle smedninger – dem der laves i Danmark, som er de fleste, men også dem der laves i udlandet. De håndsmedede smykker betyder at kravene til sølvsmede er ret høje for at opnå helt eens og jævne overflader på smykkerne. Så der kræses for dem og for håndværket – og det er også en hyldest værd. Lidt ligesom når jeg som sanger og musiker lytter til musik og produktioner og synes jeg kan lide og kan høre at der er brugt tid og kvalitet på at lave en rigtig smuk vokal, eller flotte toner af den ene eller den anden type instrument osv. Sådan sammenligner jeg al slags håndværk, både for at se og for at forstå det hele.

Jeg faldt pladask for det faktum at han lader sig inspirere af naturen. Det han ser i naturen. Det han mærker og føler. Og det har han formået at få ind i sine smykker. Og når man ser på billederne af den natur der har inspireret til smykket, så bliver jeg simpelthen så draget. Jeg elsker det. Det er så absolut lige til højrebenet for mig – naturmennesket!

Og til mit held må jeg blogge om ham og om smykkerne, og vise jer nogle af mine drømme smykker derfra,- og forhåbentlig videre bringe det skønne i det jeg ser til jer. Og ja, os der blogger om alt mellem himmel og jord i vores eget liv og karriere får jo iblandt og ofte disse muligheder,- men jeg vil gerne understrege at jeg helst ikke gør det medmindre det er noget jeg vitterligt føler for eller mener jeg kan fortælle noget personligt om! Bare så I ved det!

img_2984

Dem jeg i særdeleshed faldt for var:

  • Solnedgang og måneskin´s halskæde vedhænget Calcedon ædelsten! Et smykke jeg synes der er dybt magisk, og med sin store hvide calcedon ædelsten, som jo står for Åbenhed. Den skaber kontakt og forståelse. Forbedre ens muligheder og færdigheder. Se her: Halskæden
    Baner vej for tankeoverføring. Alene det at den er inspireret af sol og måne gør den magisk men valg af calcedon ædelsten giver den lige det ekstra der får mig til at flyve. Se dem her: Hjerter
  • Svanernes hjerteform når de er to sammen,- og jeg valgte to stk hjerter for hvert barn jeg har og som jeg bare bærer i mit hjerte så længe det slår. Mine to store kærligheder.
  • Armbåndet der viser mødet mellem tidevandet i Skagen – så robust, stærkt, emotionelt, fyldigt, og helt uundgåeligt for øjet. WOW! Se her: Armbåndet
  • En skandinavisk sø´s milde, spejlblanke bølger. Jeg synes simpelthen bare at jeg kunne se det med det samme. Jeg har siddet ved mange søer og beundret naturen sådan,- især i Grønland. Vand i sig selv har en kraft der er uimodståelig,- og skønheden og roen ved en sø er uvurderlig. Jeg så alt dette med det samme i dette armbånd. Se her: Søens armbånd

Se på det hele selv i deres ret så fine brochure på dette link – og se hvad du ser – jeg er sikker på at vi alle vil se og føle noget helt forskelligt når vi får serveret billeder og smykker og mening sammen:

KNDK Brochuren

img_2983

En god gave idé? En god gave ønske idé? Ja, DET tror jeg nok!

Tag et kig på deres hjemmeside selv her : KNDK hjemmeside!

Og vil du springe direkte til hvor det kan ses, mærkes, kigges på og købes – så er det her: Kurt Nielsen DK forhandlere

img_2987

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavet i samarbejde med Kurt Nielsen DK / sponsoreret af samme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor og søn tid :0)