Musikvideo

88kg lækker Påske chokolade!

IMG_4925IMG_4924

Det´mig.

88 kg ren chokolade… eller hvad det nu er. Mest fedt i hvert fald…Ej, når det står sådan der for øjnene af een efter man er hoppet af vægten, så gør det da lidt ondt. Mit bud var 87 kg så min selv-realisme, så at sige, fejlede ingenting. Meeeeen det gør alligevel at jeg bliver 50/50 “ØV MAND” og “DET SKAL BARE VÆRE LØGN”.

Derfor vejer jeg mig sjældent. Det kan indimellem gøre mig små skør i hovedet… Så jeg har stort set ikke vejet mig siden 1.januar 2016. NO SHIT!  Men jeg har haft et helt fint indtryk af mit udseende og min krop, og min vægt. Som jeg sagde var jeg kun 1 kg fra. Og nu hvor jeg sidder og skriver er jeg helt vildt glad for at den – trods alt – ikke eksempelvis viste 91 kg.

FORDI vejen i mål er så lang og hård. Uanset hvor god og sund en vej vi vælger for at tabe os eller gøre noget ved vores krop,- så er den svær. Al ændring i den retning er svært… og så kan det varierer hvad der er mest udfordrende for os dagligt. Lige nu er det den mindre mængde mad jeg skal til at spise der angst provokerer mig en smule. Og imorgen er det sikkert alt det lækre jeg ikke må få, og i overmorgen er det sikkert den bund jeg starter fra trænings mæssigt der angstprovokerer mig,- osv.osv.osv. YOU KNOW!

Alle de små kampe jeg/vi/man skal kæmpe hver dag på forskellig plan… well – i det mindste ved jeg det og er obs på det. Jeg har været der før.

TIL GENGÆLD som noget dejlig nyt for mig så har vejningen idag sådan set også givet mig motivation – noget jeg har manglet LÆNGE. Og hvorfor skulle jeg veje mig? Simpelthen fordi jeg har talt med min kammerat Jesper,- som har hjulpet mig før og hjulpet mange andre. Han er i Kbh og derfor kan vi ikke lave et direkte forløb sammen men vi kan lave et samarbejde via sms og internet – selvfølgelig. Så han udarbejder trænings program til mig – styrketræning fra bunden (!) til at der skal startes i nul (eller i minus), og så arbejder vi sammen om kosten som jeg gerne vil have tager udgangs punkt i min bog og min “egen metode”, men i samarbejde med Jesper ift mængde og alt det ved siden af med mere. Vejningen foretager jeg ugentligt på samme tidspunkt som muligt – hver søndag bliver det så – med min nye vægt der kan måle flere ting i kroppen end vægt. Jeg ved godt de tal den kommer med uadover vægt kan være relativt utilregnelige men som udgangspunkt og pejlings punkt er det ok. Normalt ville Jesper selv foretage målinger manuelt ift fedt procent og alt det der hører med, men den lader vi ligge for nu og køre bare sådan her.

Så NU er der en plan. Jeg skal tabe 10 kilo. Lad os se hvor lang tid det tager mig. Jeg skal også styrke min krop og mig selv op – lad os se hvordan det går. Jeg har vildt meget lyst og jeg er for en gang skyld glad og motiveret. MEN jeg kender vejen – jeg kender problemerne – og de bliver hverken mindre eller nemmere bare fordi,- så jeg skal væbne mig med alt hvad jeg kan væbne mig med.

Det som jeg håber på er, at i og med jeg nu faktisk får en slags dags rytme når nu jeg er startet hos DR og hos P4, det er at det bliver lettere at holde mig til de gode snacks, og en slags dagsrytme med spisning og kostvaner. At jeg ikke er på farten hver dag i lange kilometer med alt for mange tankstationer og muligheder for dårlige snacks – for det vælger jeg konsekvent – og at jeg ikke kun arbejder hjemmefra hvor alt for meget spisning og snacking kan tage over – eller en form for kedsomhed eller stress afhjælpes med mad og snacks, og diverse sukkerholdige og fedtholdige gode sager. YOU KNOW! Det er mit håb… Så lad os også se hvordan det går.

Træningen kan foregå på arbejdet – der er et lille motions rum jeg allerede har tilmeldt mig – der er diverse hold , men ellers så bare lidt udstyr. Nok. Til mig. For en start. Fra bunden. ORK JO!

Styrke og forbedring af min krop er mit hoved-mål. Det der med vægttab er også et plus. Men jeg ønsker allermest at blive stærkere, mere fit og med færre rygsmerter. Jeg har hele tiden syntes godt om mig selv – og min krop – selvom jeg også godt kunne se og føle og mærke på alt mit tøj at jeg vejer 10 kilo mere end jeg skal og end jeg plejer, – så synes jeg at jeg har været sød ved mig selv. Men jeg er også træt af at have det skidt. Træt, træg, slap, hænge hud, for meget cellulitis, baby mave, hovedpine, lækkersulten, stresset, bebumset, rød og irriteret hud, tørre pletter…. og en masse mere. Det går bare ikke. Ikke mere.

Jeg håber endvidere at det hjælper min motivation og mig selv VED AT SKRIVE DET HELE HERINDE. Åbent og ærligt. Om situationen – om planen. Det er en slags – BINDING – ikke sandt?

Vi ser :O) Jeg giver den i hvert fald et godt forsøg nu. Det gør jeg. KRYDS fingre og følg med :O)

GOD PÅSKE DERUDE! Håber i nyder det i fulde drag. INKLUSIV lækker chokolade!

IMG_4926

17 kommentarer

 • Jane

  Hej Julie

  Held og lykke med projektet – det bliver så spændende af følge dig og jeg hepper på dig, skal du vide.
  Jeg går også langt uden om min vægt, jeg havde ellers tabt mig 8 kg op til jul men en STOR del af dem er stille og roligt sneget sig på igen. Og så tør jeg da endnu mindre at stå på vægten. Jeg bliver ked af det og taget et ekstra stykke chokolade lige til jeg har fået så meget hår på brystet, at jeg starter med at “passe på” igen.
  Jeg ved ikke om det er nogen trøst for dig, men jeg synes helt bestemt at du er en super, smuk og naturlig flot kvinde, og jeg tænker da ikke på dig som overvægtig. Jeg synes det er flot med former. Vi kvinder skal nogle gange huske at selv om vi vejede mindre var vi ikke nødvendig vis mere lykkelig.
  I øvrigt synes jeg, at det er helt vildt modigt at du skriver om det på bloggen, jeg ved jo fra andre bloggere, hvordan visse medier har det med at snage i bloggen og lave nogle vilde overskrifter.
  God kamp flotte dig !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Julie,

  TAK for din ærlighed og din indstilling. Det er dejligt og motiverende at vide at også kendte som dig, kæmper den samme kamp som os andre dødelige. Jeg synes du er en utrolig smuk kvinde og jeg håber du når i mål med dit projekt.
  Jeg har altid været i den tungere ende rent vægtmæsigt (70-75) men efter tre drenge ligger jeg nu mellem 75-77. Jeg er i gang med at komme ned under 75, Men for f…. da hvor det da ikke bliver nemmere. Jeg spiser tre måltider, masser af grøntsager og kød og lige nu helt sukkerfri. Har altid dyrket meget motion, og gør det nu 4-5 gange om ugen. Og jeg må bare sige: jeg lever et langt sundere liv nu end for 10 år siden men vejer noget mere og det er svært at ændre på, hvis også der skal være plads til lidt godter (og DET skal der).
  Men velværet og følelsen af at være sund og have det godt er vigtigt, og så meget vigtigere end vægten.
  Så held og lykke med at finde den gode følelse, jeg hepper på dig!!!

  Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niviaq

  Krydser fingre for dig, håber du når det mål du har sat dig , så du ikke længere er træt osv. alt det andet 😀
  Og tillykke med P4 vært arbejdet 😀 bliver spændende at høre dig i radioen 🙂
  Torrak, pikkori 😀
  Kh. Niviaq

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth

  Tak Julie. Dit indlæg fik mig lige ned at træne en times tid. Jeg vejer det samme som dig og vil gerne af med 10 kg. Det er planen det skal tage ca et halvt år og jeg vil nøje følge din blog . Jeg mangler indimellem ” det lille spark “

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus Bredvig

  Kære Julie.
  Respekt for dit skriv. Du har en spændende motiverende rejse foran dig.
  Var der selv for 3 år siden. Dromedarpuklen sad foran og jeg kunne ikke engang se det. Jeg kan ikke løbe pga slidt knæ, så havde dømt mig ude.
  Ved et tilfælde tog jeg med som hjælper for 5 venner t Vasaløbet (jeg løb også seriøst langrend engang – for 30 år siden!!). Efter den tur tænkte jeg at hvis de kunne, så kunne jeg også.
  Styrketræning, trappemaskine og så kom Thoraxtraineren ind i mit liv. VinKælderen sejlede i sved og vores Thoraxtrainerhold (v. Ulrich Ghisler) var mega inspiration. Rulleskiene kom på og foråret efter Mountain Bike.
  Nu 3 år efter – 2 Vasaløb, 2 Birkebeiner, 1 Arctic Circle Race og 2 MTB 103 km Merida Marathon er jeg lykkelig for at jeg kom igang igen. Mit gamle jeg er tilbage og jeg kan ikke undvære dagens træning som stresser ned efter en hård dag på kontoret.
  Mit råd er derfor: sæt dig nogle mål, og brug det du er god til – f.eks langrend. Slæb rulleskiene med. Køb en Thoraxtrainer – verdens svedigste apparat. Jeg træner med alle de gamle danske worldclass triatleter og de tilbeder den. Du kan snuppe en tur m vores hold en dag i Hellerup.
  Tag med til Vasa næste år. Der er 11 måneder til – du kan sagtens nå det. Tal m Uiloq -hun er sikkert frisk 🙂
  Hvert mål – hver en tid motiverer til at gøre det bedre.
  Go for a “new life”.
  Claus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Hej Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sejt! Sikke et mod der skal til at skrive åbent og ærligt. Mod som fortæller at du kæmper, fuldstændig lige så meget som os andre. Glæder mig til at læse med og lade mig motivere. Sammen når vi derhen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Kære Julie! Jeg bliver simpelthen så glad over at møde en voksen kvinde med en “realistisk” vægt! Med stor respekt for, at vi alle er forskellige, synes jeg det er herligt befriende med en kendt person, som har et mål om at komme under 80 kilo i stedet for den sædvanlige jammer omkring, at man gerne vil ned under de 60

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Kender det! Selvom jeg var slank og en str 38 vejede jeg ofte minimum 74-75 kg OG var tungere end mange mænd og veninder. Og folk blev så overraskede når jeg sagde hvad jeg vejede..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Kære Julie.
  Held og lykke med projektet – og god arbejdslyst. Jeg synes, at du har en sund indstilling til tingene – og du er realistisk og ved at der er hverdag stadigvæk, med alt hvad det indebærer;0)
  Min hud er så glad for “Maschas” olie og aronia, just in case, at du ikke allerede er i gang. Det smager ad Pommern til, men det virker;0)
  Knus Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Minus

  Pøj pøj med projektet Julie. Tænker det er vigtigt som du skriver, at det handler om sundhed og velvære først og fremmest og så et vægttab som en ekstra gevinst. Så nu går jeg sgu også i gang, mit mål et også 10 kilo babymave efter to fødsler… og den yngste er altså 5 år nu!!!! Så ingen undskyldning længere…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Præcis! Også fordi nu efter netop to graviditeter og mange kiloer, alder og liv så er vægttab ikke ligeså let. Der hvor jeg vil føle størst forandring – eller gerne vil – det er sundhed, velvære og styrke. Energi. Vægttab er bestemt også målet men som et velkommen plus. Held og lykke! Sig til hvis du evt vil i kontakt med “min” Jesper

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Hjerresen

   Kære Julie
   Sådan det er jo en sejer allerede når man har den i indstilling. Det er ikke altid nemt, at nå det hele i en børnefamilie men der kan jo lade sig gøre

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Netop❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikvideo