Jeg holder Foredrag :O)

Farvel og vi ses.

Så tog de afsted…. det er aldrig særlig sjovt at sige farvel og vi ses. De er så langt væk – vores familier. Og man bliver på een eller anden måde så utrolig lettet i livet mens de er her,- uanset hvem fra familien der er hos os.

912-30-best-family

Det er meget vemodigt. Jeg er altid en smule ked af, at de er så langt væk. Jeg savner så tit. Og jeg ved at de har det på samme måde. Allesammen. Min familie og min svigerfamilie. Især når vi har de små unger.

Jeg har lige siden jeg flyttede til Norge efter gymnasiet i et år og derefter til Danmark for at studere, været top misundelig på mine venner og veninder, når de i weekend lige ku´nappe et tog hjem til mor og far. Nu hvor jeg har små børn er det dobbelt op. Min dreng, Casper på 4, og jeg talte om her til aften da vi puttede, at vi ville savne dem meget, men at vi nok skulle klare den. Og at vi nok skulle finde ud af det hele som vi plejer – indtil vi ser dem igen. Han spørger allerede nu hvornår vi tager til Grønland på besøg. Det er svært at forklare at der er laaaang tid til,- for i hans verden er der jo lang tid til. For os andre er sommeren og slut juni lige om hjørnet, og der tager vi afsted fordi Sia skal døbes i Qaqortoq, Sydgrønland hjemme hos Miniks familie, og der kommer min så også.

Jeg skal forholde mig munter og positiv omkring det, ellers opfanger han mit vemod. Og børn opfanger alt – man kan ikke skjule det. Så jeg skal op nu. Er lidt nede. Så klart.

images-1

Og hvad kan jeg sige – det gode er at jeg får travlt her i april. Jeg har meget at se til! Rigtig meget… kun få dage er blanke i kalenderen og det bliver en vild måned og en vild udfordring for os at få det til at gå op. Men igen – det skal nok gå. Andet er ikke muligt!

images-3

Idag havde jeg en rigtig positiv og øjenåbnende oplevelse i forbindelse med arbejde. Måske har I lagt mærke til det derude, men der samles ind hist og her til Børnecancer fonden – og jeg havde fornøjelsen af at synge lidt til et arrangement idag i Korsør hos Børnene på Glasværket. Her havde vi også besøg af Zander og Freya, som begge er syge og i behandling. Børn. Med cancer. Zanders mor holdt en fin tale om at være berørt og være forældre til et cancer ramt barn. Og selvom baggrunden er hård, så inspirerede hun til at man lige finder det ekstra overskud til sine børn og kærligheden. Hun og de er så seje. Allesammen.

Unknown

Så det vil jeg gøre. Nu hvor jeg er lidt ked af det, og nu hvor vi igen skal finde vores egen lille rytme og dagligdag med alt hvad der hører med. Så vil jeg være taknemmelig. Taknemmelig for alt hvad vi har og alt hvad vi er. Også selvom vi har vores egne bekymringer, problemer, afsavn og “mangler”,- så er jeg taknemmelig. For det vi har af glæder, letheder, venner og familie og det vi i den grad IKKE mangler fylder langt, langt mere end det modsatte. Trods alt. Langt mere. Det skal man ofte minde sig selv om!

images-4

Samtidig skal vi huske at det okay, at være træt. Og sige det som det er. Har ondt i ryggen, er træt af alt det huslige, holder ikke lige diæten, er mega forkølet og små-syg på femte uge,- oven i al arbejdet er det meget at have to små børn hvoraf een af dem er en baby. MEN jeg skal blive bedre til nogle ting – og det har jeg indset indenfor den seneste uge og særligt idag. Selvom jeg er travl og har meget om ørerne indenfor og udenfor, så skal jeg skrue ned. Ned for tempo, ned for forventninger, ned for planlægning, ned for det jeg tror jeg skal gøre og bare mener jeg SKAL, ned for presset, ned for overdrevne bekymringer, ned for små ting der irriterer mig osv.

images

Jeg skal simpelthen blive bedre til og skrue op for “ro på”, huset løber ingen steder, alt i vores liv er sådan set organiseret og planlagt nok til at der er styr på det (det´jo mig der har ordnet det…), fremtiden ordner sig, jeg gør hvad jeg kan, der er ingen grund til at overdrive eller bruge for meget energi på alt eller intet for den sags skyld. Nu skal der bare ro på. Midt i al travlheden og det hektiske liv der venter. Ro på.

images

Det er 100% lettere sagt end gjort. Det ved jeg – for jeg er for vant til det andet. Men det er på tide. Færdig.

 

PS – læs evt lige dette her – det er på engelsk, kort og godt – men det er hamrende sjovt og ret så SPOT ON!,- men den er mest omkring vores stress med børn og børneopdragelse, samt alle bekymringer. Og hvis du læser så læs lige første kommentar også! Og lad gerne mændende læse det også ;O) HAHAHAHAH :

Parenting trend/The Daddy Complex

 

 

6 kommentarer

 • Vicki

  Hej Julie,
  Jeg er ny læser på din blog og har selv 2 små børn. Jeg nyder at læse om jeres hverdag, jeres glæder og udfordringer. Og jeg kan SÅ godt sætte mig ind i at vi i en hektisk hverdag, hvor vasketøjet hobet sig op og der altid er noget man liiiiige skal, også skal huske på at være taknemmelige.
  Selvom om jeg sjældent kommer i kirke, er mit faste ritual inden jeg falder i søvn, at folde mine hænder og takke for alle de gode ting jeg har i livet. Et tag over hovedet, et godt helbred, dejlige børn mv.
  Det giver mig en god indre ro at falde i søvn på og en opmærksomhed på de gode ting i livet. Her et lille link til en mor fra en anden mor. http://pin.it/uSem8fr

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak for besked. Og netop – sikke et fint ritual <3 Det giver så god mening! Det kan være så svært iblandt at have 100% tillid til at alt er som det skal være og alt er såre godt uanset hvad, at man klarer det godt som mor og i familie osv.. Især når man er træt og ikke har set sig selv i spejlet i en uge… You know. Tak fordi du følger med herinde. Det betyder meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Julie 🙂

  Nu sad jeg og så Syng og Gæt på TV2 Charlie i lørdags med bla. Stig Rossen. Din sort og hvide kjole, hvor kan man få fat på den? Den er meget smuk 🙂

  De bedste hilsner Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hey du! Tak tak – ja, det er jo simpelthen en kjole jeg selv har købt sammen med ti andre, ren silke , fra Vietnam da jeg var der, og fordi det var SÅ billigt og fint. Så, sorry… den finder du nok ikke lige her. Men hvis nu du kan sy og kan finde den type stof så er den ret lige til vil jeg mene ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Og Julie jeg forstår så godt at du savner dine forældre og din familie og din svigerfamilie ! Jeg er selv mor til to voksne børn som bor henholdsvis 20 og 30 minutter væk, så de kan ikke lige køre en tur hjem til mor og far – og omvendt kan vi også let komme dem til “hjælp” eller bare hurtig ses til en kop aftenkaffe. Som forældre skal man også bare huske på at lade dem leve deres eget liv og ikke kommer hele tiden selvom de er tæt på. Men jeg skønner virkelig på at jeg ved at de er tæt på. Juni er lige om lidt og jeg glæder mig allerede på dine vegne over, at du snart skal se jeres familier igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Hvor er det bare en luksus for jer, Jane. Og ikke mindst jeres børn ;O) Vidunderligt. TAK.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg holder Foredrag :O)