VIND de lækre produkter!

At få grønt i børnene!

img_3466

Kender I det? Det umulige i at få ungerne til at spise grøntsager? Indimellem, hvor kreativ jeg end er eller hvor sjovt og lækkert jeg end gør det,- så vil min store bare IKKE spise det… suk. Og jeg vil så gerne gøre det rigtigt, ikk? Vil så gerne give ham varieret kost og gerne grønt, men har mange gange bare givet op så han trods alt får noget at spise – også selvom det så var det samme hver dag. Jeg vil dog sige at det går lidt bedre – måske fordi han trods alt snart bliver 5 år, men sikkert også fordi at han i den alder er mere obs på hvad eks de voksne siger i børnehaven og hvad de andre børn siger og hvad de spiser, samt det faktum at han er een af de store nu, han er også storebror og har fået et vis ansvar,- og det til sammen gør at han er blevet en smule bedre. Men KUN en smule! But I´ll take anything! (Griner!)

img_3470

Jeg var virkelig første gangs mor med ham – og bøjede mig for hver et lille eller stort krav og hver en lille lyd. Særligt med mad. Det der virkede var det jeg gav ham indtil han skiftede smag, og så var det så det han fik (hvad end det var). Ikke så varieret. Han var kræsen. Og det er han stadig. Sådan er det. Men jeg vil sige – jeg forsøger stadig lidt at prøve noget nyt, eller skære grønt ud anderledes, eller gøre det lidt mere barnligt og festligt – NÅR jeg har tid og overskud.

Det gode ved nutidens “mor-skab” er, at vi har flere muligheder. Langt de fleste madvare-firmaer tænker meget mere i denne problematik og hvordan de kan være med til at gøre det nemmere for os forældre. Eksempelvis findes der meget mere økologi til vores små, og der er flere og bedre udgaver af færdiglavet baby grød til “på farten”, renere og finere frugtmos også i smarte tuber, der er flere madvarer der indkoorporerer grøntsager og gør det så skjult som muligt, så vi netop i een eller anden forstand – forstå mig ret – kan snyde det grønne i vores rollinger. I know I do!

SÅ NU vil jeg nu præsentere det nyeste skud på stammen af færdiglavet mad, som er at finde i min fryser. Tulip Frikadeller – og det allerbedste ved dette er, at de som de eneste nu også har lavet tricket med skjult grønt! 30% endda! TAK – det hjælper på en hårdt ramt “dårlig mor- samvittighed”! Jeg er tilhænger af at skubbe grønt i frikadeller, og når jeg laver dem forsøger jeg altid også selv at gøre det. Det kan I øvrigt være hvad som helst – revet gulerod, finthakket blomkål eller broccoli, løg og hvidløg er selvsagt, men jeg tror børn er udstyret med en ekstra funktion i deres øjne sålænge de er børn, og de spotter derfor selv det mindste…. og at se min dreng pille revet gulerodsstykker ud af mine frikadeller gør mig helt træt. På hans vegne. Jeg mindes dengang jeg som barn blev eddikesur hvergang der var løg i maden. Og min mor blev ret så sur på mig. Jeg forstår hende nu…

unknown-3

Tulip´s Grøntsags frikadeller indeholder blomkål, løg og pastinak,- og på den måde er de gjort godt usynlige! Som sagt hele 30% grønt er der i dem! Så det er et tip til dig der gerne vil lave dine dunser selv, men til resten af os der ikke altid har tid og ofte må vinde tid ved at gøre alting lidt lettere,- så har I her løsningen! Det står kort og godt lige HER – LÆS!

unknown

DESUDEN kan du altså servere dem her med god samvittighed. De er lavet uden E-numre, og så godt som hvis du selv havde lavet dem! Ja, tak! Og de gode bonus informationer stopper ikke her. Grøntsags frikadellerne er nøglehusmærkede og sidst men ikke mindst er den mælk de bruger til frikadellerne økologisk og dunserne laves her i Danmark.

Og ved I hvad? Ungerne kan lide dem! HA! og YES!

unknown-2

Har I super gode tips til det der med det grønne i hverdagen til de små kræsne væsner, så tager jeg meget gerne imod! Meget gerne! Kom endelig med det – skriv det til mig nede i kommentarfeltet her på bloggen. Det ville jeg blive glad for!

fra mig får I lige den her så I let kan komme igang ??

img_3477

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavet i samarbejde med Tulip/Sponsoreret af samme

11 kommentarer

 • julie

  Min mor har det koncept der hedder “hemmelige løg” – altså løg der er revet til mos på et rivejern. Det ses ikke i de færdige deller 😉 Bestemt en ting jeg har taget med mig (selvom jeg ikke har børn endnu)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille. // mor-P.dk

  Nej jeg kender ikke problemet 🙂 mine børn kan godt lide det grønne!

  Vi dyrker det selv i haven, og jeg prøver ikke at skjule det.

  Kender du disse:
  http://mor-p.dk/?p=479

  Så kan din søn se det hele og selv være med til at bestemme 🙂 her har vi en masse friske krydderurter fremme, som også kommer i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Therkelsen

  Glemte at skrive at jeg blender tomatsovsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Therkelsen

  Tømmer grønsagsskuffen en gang i mellem. Koger alt med lidt ekstra hvidløg, dåsetomat og hvilke smage man ellers vil. Lækker tomatsovs til at hælde på en hvilken som helst kødsovs.

  Lavede broccoli nuggets forleden, de blev taget godt imod. Bare søg opskrift.

  Mine er gode til at spise grønt, men modet svigter dem i perioder så er der brug for alternativ grønsagsfordeling.

  God weekend

  Anita

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Larsen

  Altså herhjemme har vi bare grøntsagsstave og en masse af dem, mest populær er agurken, Salat og peberfrugt, og så er mine unger vilde med syltede ting, det er jo også grøntsager! Vi snyder ikke noget i nogen, men laver i stedet god mad fra bunden og sørger for det er varieret. Når det så er sagt er mine unger vilde med “knaser kød” (bacon eller alt der er paneret fx kylling, hamberryg, kotelletter eller lign.)
  Når man er 4 år SKAL man smage en ting, man ikke kan li ved aftensmaden, nogen gange med succes og andre gang bliver der skyldet efter med mælk. Er man nervøs for manglende vitaminer kan man jo spæde til med en vitaminpille, eller lave nogle smooties med grønt som eftermiddagssnaks (jordbærdrik, Turtlessaft eller trylledrik )! 😉
  Held og lykke, og tak fordi du er dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak❤️ Og ja, præcis!- heldigvis er min søn også vild med min super gode og mega sunde morgensmoothie! Det glæder mig altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Åh ja dilemmaet med at få noget varieret og sundt i børnene, er altid aktuelt. Jeg er dagplejer i Odense og vil gerne tilbyde børnene noget forskelligt og introducerer dem for noget nyt og de skal tilbydes det nye mange gange inden det bliver et hit.
  Prøv f.eks at give nogle ærter et opkog og mos dem så med lidt god olivenolie og hvidløg og så har man noget sund og flot pålæg (monstermos) og det smager bare godt. Kan også laves med edermame bønner.
  Og børnene elsker det☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg laver dem altså bare selv.
  Koger feks rosenkål og gulerødder, moser dem med et kartoffelmosjern, tilsætter krydderier, æg, hytteost, feta, hirseflager, havregryn, hakket løg, knust hvidløg, hvad jeg nu har lyst til. Steger dem på panden. Mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND de lækre produkter!