KOM SÅ ÅLBORG!

Det var ikke skoldkopper!

IMG_4533

Nå,- her midt i travl uge og diverse jobs langt hjemmefra og i lang tid har lillepigen været syg med det der startede som skoldkopper og det vi blev enige om måtte være skoldkopper. Måske har nogle af jer fulgt med i min Instagram herpå – hvis I ikke følger mig endnu kan I finde mig på @berthelsenjulie,

IMG_4484

Men i torsdags tog jeg hende altså til lægen fordi flere og flere nævnte at det ikke lignede skoldkopper, men snarere end mund,hånd og fod syge / virus ! Jeg tjekkede det på nettet – lettere bekymret, fordi jeg ikke har set det før og så vidt jeg ved har Casper sådan set heller ikke haft det. MEN det viser sig at det netop “bare ” er en virus der smitter hamrende nemt, og i vores område har den været i “omløb”,- PLUS at den er ganske ufarlig og driver over af sig selv. Det samme gælder som for skoldkopper – de må først komme afsted i institution eller dagpleje når der ikke længere er blærer der væsker, men kun er sår og skorper tilbage. Så smitter de nemlig ikke mere. Med denne virus starter det på samme måde og der var feber og sygdom det første døgn. Derefter kun blærer og vabel lignende angreb på hænder og fødder og mund, ble område og i knæ haserne. Det lignede mange af de billeder jeg så på nettet. TAK for nettet by the way.

IMG_4509

Det betyder jo, at de sidste par dage her er hun frisk som en havørn og vil hele tiden gerne ud og være aktiv, og hun savner sine småbørns venner i dagplejen. Vi gik tur i fredags omkring børnehave og skole, og legestuen hvor ungerne er hver anden fredag – her fik hun sagt hej på afstand men endte naturligvis med at blive ked af det fordi hun ikke måtte komme ind. Lille stakkels skat.

Det har også betydet at vi selvfølgelig har fået mindre søvn hele ugen – ekstra afbrudt og hele tiden igang – sådan er det jo med de små. Og huset? Åh du godeste …. det ligner jeg ved ikke hvad – og jeg synes sgu eller jeg render og gør rent hele tiden. Jeg er helt okay med at det roder, men ikke for meget. Det er jo ikke bare rod. Det er sand, jord, skidt og møg udefra (fordi at det har regnet konstant og vi bor på landet stort set), så er det masser af krummer og madrester ved bordet og ved stue arealet,- så er det vasketøj og beskidte sokker overalt (her en sirlig, ja – sirlig, tak til min søn der endnu ikke har sans for hvor tingene skal være på trods af daglige påmindelser), og et køkken der hele tiden er i brug og rodet. Well…. det er hvad det er, og vi (MEST jeg) gør alt hvad man kan gøre og har energi til for at holde det rent – mest fordi at når det er for meget eller for længe så får jeg hovedpine. Jeg kan ikke tænke klart og jeg får en form for stress…. ligesom når billeder og malerier hænger skævt…hahahaha KALD MIG UNDERLIG,- for samtidig med det har jeg på ingen måde OCD agtig tendens – slet ikke…. men der er bare en grænse. En grænse for hvornår mit sind, min hjerne, mit hoved pludselig ikke kan trække vejret længere. Og den grænse er bare lavere, mindre, kortere – whatever – end alle andre i min familie. Så ja, I guess I´m the weird one :O)

IMG_4497

Det der giver mig lidt fri er så når jeg skal på job! I denne uge har det været foredrag og sang hist og her – helt fantastisk i øvrigt – men her kræver det alt af mig og det kræver at det andet ligesom bliver sat til side langt væk så jeg kan fokusere på den præstation jeg skal yde. Og her får jeg så på mærkværdigste vis – FRI.

Jeg har fri når jeg er på arbejde – lyder det bekendt for nogen?

Det skal jo ikke forståes hverken negativt eller forfærdeligt, ej heller skal det give mig eller os dårlig samvittighed. Jeg tror det er en helt naturlig følelse eller tanke.

Du yder jo MAX når du er hjemme som mor, husmoder, kok, opdrager, rengøringskone, vaskekone, trit og retnings politi, trøste korps, lege kammerat, mægler, kæreste, kone, elsker, – OG HVIS der er tid så kan man få trænet lidt eller læse i sin bog eller i sit gode dameblad eller madblad, NÅR at vi har fået svaret mails og organiseret arbejds kalender med mere. HVIS!

Jeg føler tit at jeg yder mere og hårdere derhjemme end når jeg er på job hvor jeg ellers i den grad yder. Men det skal heller ikke forstået forkert eller negativt – slet ikke. Det er sådan set bare hvad det er. For mig i al fald.

Så rodet derhjemme er forladt, ungerne er med deres barnepige Ida (den skønneste!) og senere med deres dejlige far – min dejlige kæreste – og jeg er på job. De må selv finde ud af alt derhjemme og aftensmaden – og det er de ganske vant til. Jeg ved jeg kommer hjem til endnu mere rod end før, for ligeså god min kæreste er som far og kæreste ligeså dårlig er han til at multitaske med børn og hjem. Godt vi har fri allesammen imorgen…. (FNIS!)

IMG_4500

Mit fabelagtige (bogstaveligt talt!) job er I Jyske Bank Boxen i Herning blandt Hingste til millioner. Det er Hingstekåring 2017. Det er intet mindre end vidunderligt og afsindigt fascinerende!

Hilsen en rigtig hestepige…..faktisk!

PS.: se lige et stykke vinder-type-dyr her:

IMG_4541

1 kommentar

  • Vibeke Andersen

    Hej Julie. I går var jeg i Holbæk sammen med 30 andre pædagog pensionister. Tak for en dejlig eftermiddag. Det er første gang jeg har oplevet dig live. Jeg har fulgt dig siden du kom frem i offentligheden og jeg elsker at høre dig synge, helst på dansk. Dejligt at du fortalte så meget om din baggrund. Så synes jeg, at jeg kender dig personligt. Især glæder det en gammel pædagog at du omtalte din datters pædagoger så positivt. Jeg ønsker dig held og lykke med livet. Knus fra Vibeke

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KOM SÅ ÅLBORG!