Let røven, Julie B!

Hvordan bliver du ramt?

Unknown-1

                                                                                                                                                                                                      Annonce for Min A-kasse

Så skal der blogges om en ny kampagne, som med garanti vil starte en del debat, men også bryde med noget jeg tænker stadig er tabuiseret ?

Jeg havde det lidt med blandede følelser ift hvordan jeg skulle gribe denne blog an, FORDI jeg har aldrig selv prøvet det. Jeg har altid været igang. Endda med flere ting på een gang, gerne, også før min tid som selvstændig og med denne karriere.

Arbejdsløshed.

Et hårdt ord i virkeligheden, ikk?

Unknown

Og lidt et ord vi så ofte hører når det er tid til valgkampagner, et ord vi hører konstant i forbindelse med den kommunale hjælp der er at få (eller ikke at få)  i Danmark, og en evindelig diskussion og debat om typen af arbejdsløshed og arbejdsløse.

Og det ER negativt ladet. Det ER ikke noget samtlige arbejdsløse har lyst til at sole sig i – tværtimod. For mange af dem vil ellers meget, meget gerne arbejde. Det er mit generelle indtryk og forståelse, når jeg har mødt nogen i den situation, OG nu forstærket af den her kampagne fra Min A-kasse.

Unknown-2

Jeg bliver ganske hårdt ramt af de her videoer og den her kampagne. Jeg har aldrig tænkt så meget på, hvor ondt det egentlig må gøre når man vitterlig gerne VIL arbejde, og det bare ikke lykkes. Den frygt, som jeg kender SÅ GODT som selvstændig og med det jeg laver,- frygten for at ende med ingenting og ikke noget. På gaden. Ude af stand til at bidrage, hjælpe, brødføde, give, osv. Forfærdelig frygt. Især når man har børn! Ikke nok med at det er frygten for netop eks ikke at kunne give til sine nærmeste, sine børn, så er det også følelsen af ikke at bidrage med noget til samfundet eller landet. Noget som vi, i vores kultur, er rimelig godt opdraget til. Noget der på en måde giver os værdi, ikk?

Og alligevel, uden omtanke, bliver de fleste arbejdsløse enormt udskældt. Langt mere end jeg troede. Måske fordi billedet af den enkelte “samfunds nasser” ud af mange flere arbejdsløse fylder alt for meget i menneskers sind? Eller er blevet vist og fortalt for tit fremfor flere historier om dem der kæmper og kæmper, men ingen vegne kommer?  Og jo længere tid der går uden arbejde, jo sværere bliver det?

Jeg ved det ikke. Jeg har bestemt ikke svarene. Men jeg er glad for denne mulighed for en mere udvidet horisont. Mere viden om emnet, for jeg ved ærligt talt for lidt. Men jeg kan kende deres frygt og deres følelser omkring frygten især.

Og sikke en øjenåbner. Prøv lige engang at se disse 3 kampagne videoer – de er ikke lange, og det er sådan set lige til, men de er stærke!

Vibeke: https://www.youtube.com/watch?v=JSqgttGprOo

Sebastian: https://www.youtube.com/watch?v=Mvbie9B4oLg

Nadja: https://www.youtube.com/watch?v=ZB4G8nIbMOU

Unknown-3

Jeg er spændt på at se hvad det fører med sig. Hvad I siger til det? Hvad føler I? Hvad er jeres erfaring? Uden at blive politiske, lad os prøve at blive på det menneskelige og det medmenneskelige plan? Jeg ved godt at meget af det afhænger af politik, og mange af svarene samt løsningerne også skal den vej. Men det er vel også foreninger?, rådgivere?, a-kasser? Banker? …med mere. Og ikke mindst os mennesker i dette samfund og i dette land?

Hvordan tænker vi om de arbejdsløse? Hvorfor tænker vi sådan? Hvorfor er fordommene så stærke? Hvad er problemet? Er det os eller dem den er gal med osv.?

Jeg synes I skal tage et kig på kampagnen og videoerne. Hvordan rammer det jer? Hvordan bliver du ramt? Hvad er dine tanker? Der er med sikkerhed nogle af jer derude der ved mere om det, eller som har en mening eller to. Kom gerne med det, men også rigtig gerne, som jeg appellerer til på min blog her, et par synspunkter omkring det med det medmenneskelige aspekt.

Som sagt ved jeg ikke 100% hvordan jeg skal gribe det an. Jeg vil kunne bruge jeres kommentarer/indlæg til flere tanker og mere omtanke. TAK!

Læs evt mere om kampagnen og Min A-Kasse her: Undskyld Danmark

 

 

 

 

 

 

 

Lavet i samarbejde med Min A-kasse

4 kommentarer

 • Christina B

  Jeg kan helt klart følge det tabu det er at være arbejdsløs. Jeg sidder på 3. måned hjemme uden job, efter to diskusprolapser satte mig uden for arbejdsmarkedet. Jeg står så i den situation nu hvor jeg ikke længere kan bruge min udd til at få job da min ryg ikke længere kan holde til at arbejde som sosu hjælper (mit drømmejob) og hvad gør man så? Ja, man søger en hulens masse jobs man ikke er kvalificeret til og håber på at blive udvalgt. Og ellers tilbage på skolebænken, men hvad skal man læse når man allerede havde drømmejobbet? Så det er svært at stå på sidelinjen i et karrierer plaget DK! Men jeg er klar til at kæmpe. Har aldrig stået i en arbejdsløsheds situation før. Men tak Julie for at sætte belyse tabuet! (Og undskyld det lange indlæg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Helt ok! TAK for dit indlæg – det glæder mig bare. Vild nok situation du står i, og hvordan kan man netop vide fremtiden ser ud, ikk? Du er sej! Du ER oppe på hesten og igang og vil kæmpe. Rigtig meget held og lykke!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina B

   Tak! Ja, jeg prøver at kæmpe. Men det er svært at komme i gang når man ikke har en udd. Heldigvis er jeg “kun” 28 og ingen børn så der er god tid til at fuldføre en udd og har heldigvis verdens bedste kæreste der støtter mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   DET lyder dejligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let røven, Julie B!