Ugens Op&Ned 4

Ugens op&ned – nu I Grønland

Hey dér alle I :O)

Så er der ugen der gik og en lille update. Det har været en fuldstændig afsindig uge. En blanding af travlhed og arbejdsrelateret slutspurt før rejsen her til Nuuk, som i sig selv er en stor omvæltning for denne lille familie. Der sker ikke så lidt for tiden – jeg ser en anelse frem til at det bliver til rigtig og ren ferie. uden at vi skal noget. Selvom det vi skal og gør er fede og spændende ting, så er der snart brug for en pause. Og ja, jeg siger ofte at jeg er træt,- men det vil jeg sige i åben ærlighed uden at det skal lyder offer-agtigt, at jeg har al mulig god grund til at være. Og når det så er sagt, så vil jeg nok aldrig rigtig kunne forklare det med ord, hvorfor. Nogle forstår – andre gør ikke, og det er sådan set også lige meget :O) Alt er godt på alle de måder det kan være.

Nå, men vi er ankommet il Nuuk. Her skal vi være indtil slutningen af juni, hvor vi så rejser til Qaqortoq i Sydgrønland. Ned til den anden del af familien nemlig Miniks. Her i Nuuk er vi hos min. Det er så skønt at komme hjem selvom her er koldt. Luften er frisk, maden er friskfanget, byen er lille og velkendt, og vi føler os alle hjemme. Og så er der familien. Mine søskende og forældre. Det er ikke let at være så langt væk fra dem alle altid, og at komme hjem er ren luksus. For min ældste er det samme følelser,- og til dels for min yngste. Men hun er en finurlig pige der ikke er som os andre. Hun er ikke eventyrlysten og nysgerrig – snarere modsat. Og hun er ikke meget for at rejse og fare rundt ligesom os andre. Det er en stor mundfuld. Også for mig. Min søn derimod – han slipper helt heroppe og jeg skal være ekstra meget efter ham for at få ham til at høre efter. Jo,jo alle mulige kampe udspiller sig heroppe. Også i deres fars verden. Her spilles VM kvalifikations kampe,- og vi har besøg af følgende lande: Brasilien, Argentina, Puerto Rico, Canada, Uruguay, Paraguay, Peru, Chile og Columbia – som alle hører ind under de Panamerikanske lande sammen med Grønland. VM kval er aldrig blevet holdt her før, så det er stort! Minik og landsholdet rejser som regel altid til Sydamerika. Men nu er de her og det er så fedt! God stemning og gode kampe. Indtil videre er de første tre kampe vundet og Grønland er meget, meget tæt på en semi finale plads. Nummer 1,2 og 3 i den her turnering kvalificerer sig til VM i 2019. Og vi (Grønland) har en chance. Ih, hvor vi hepper! Allesammen. Hele Grønland. Og jeg er meget stolt af min kommende mand: se lige en flot fyr <3

Og så er der sket noget vildt i mit liv. Min lille dreng er færdig i børnehaven…. Hvad f sker der for tiden? Hvor blev den af? Vi havde afslutning i børnehaven den 13.juni fordi han skulle afsted hertil den 14. De lavede cirkus for os forældre og var så søde, de fik en tale med på vejen, og så skulle vi tømme hans skuffe og hans skab. Helt. En æra er slut. En ny begynder om lidt når han starter i skole. Jeg fældede en lille tåre og blev underlig i kroppen. Jeg havde simpelthen ikke haft tid til at forberede mig på det her… Jeg havde slet ikke tænkt på at “det var det”! Først da jeg stod der. Alene med ham og det. Det er næsten for meget. Men det er jo også godt. Det er bare mit moderhjerte der slår nogle slag over tror jeg. Han er skoleklar, men er jeg det? Kender I det?

I får lige ugen der gik sådan her idag,- ugen mandag til tirsdag – så kan i selv se hvordan dagene de gik!

SØNDAG: Landede fra Paris til kbh – brugte tid i kbh med Minik før vi så kørte hjem til Jylland om eftermiddagen, ungerne og jeg. Hjem og pakke kufferterne ud og komme tidligt i seng. Vi var ret så trætte! Fløj fra Paris kl 7 om morgenen, kørte fra hotellet kl 05. Føj! Og så med små unger…. ak ak.

MANDAG: Op og aflevere ungerne til det ene og det andet sted, og så drøne til odense og indlæse lydbog intil kl 18 om aftenen. Hjem og spise og putte unger, og i seng efter blog skrevet.

TIRSDAG: Op og aflevere unger, køre til Nadia hos byKjaergaard i Lunderskov/Kolding til kreativt møde ang.min smykkekollektion MyEnergy og lave lidt nyt til efteråret! JUHU! Og så derfra til Odense og indlæse lydbog i tre timer, og så derfra til Kbh og Tivoli og synge på Plænen sammen med Salonorkestret. Rigtig rart. Og så hjem. Var hjemme lidt over midnat.

ONSDAG:  Op og aflevere unger, afsted til Odense og indlæse lydbog færdig. Kører derfra hen til hesten for at sige farvel og få sidste omgang undervisning inden afrejse. Min krop er dog så stresset og træt at jeg lader underviseren træne ham da jeg er svimmel og spændt op. Derfra ned og købe ind til mad vi skal have med til Caspers aflutning. Hente Sia, hjem og lave mad, og så afsted til Casper’s Cirkus og aflutnings show samt hygge med forældre og ansatte, og børn, med mad og det hele. Hjem ca kl 19,30 og pakke til 5 ugers rejse i Grønland. Så kørte vi kl 21.15 til Kbh. Ankom kl midnat – børnene faldt i søvn ca. kl 23 i bilen. Så sov vi hos min kusine Pia i Hvidovre.

TORSDAG: Op og spise morgenmad, pakke kabine taske og dit og dat til rejsen. Så kørte Pia os i lufthavnen kl 8.30,- tjek ind og så afsted. Så landede vi i Nuuk kl 14,- det er kl 18 dansk tid. Meget trætte, men glade. Den her dag er også min lillebrors fødselsdag så vi smutter til åbent hus hos ham og hygger så længe vi kan. Vi får også sagt hej til Minik, som bor sammen med sit hold, og bliver der sammen med dem gennem turneringen. Altså – ikke med os. Så det er rart for ungerne og ham at få sagt hej og kramme.

FREDAG: At vænne sig til tidsforskellen er en svær een… vi kommer i seng igår ved en 20-21 tiden (kl 00-01 dk tid),- og Sia vågner første gang kl 04 morgen – men sover videre på må og få til kl 6 hvor vi står op. Groggy as hell. Kl 9 drøner jeg tiltrængt til frisør. Farve og ny frisure! LOVELY! Fødselsdags gave fra min søster. Ja, tak! <3 ,- så smutter jeg op til lydprøver i den store sportshal, da jeg har æren af at skulle synge for ved Grønlands første kamp og nationalsangen. Prøverne går godt. Hjem igen og så er vejret bare så fedt, at vi drøner ud i søsters båd for at samle muslinger og fiske. Det er ren luksus for os alle at komme ud og til havs. Børnene nyder det og jeg nyder det. Selvom vi naturligvis drøner rundt og holder øje med de små. Der er ingen pauser, men sådan en tur er bare rar på alle måder alligevel. Se lige billederne her: min søn, min søster, min onkel er dem i ser, og så vores muslinger som vi tilberedte samme aften!

LØRDAG: Dagen for Grønlands første kamp. Om dagen går det hele med at være med unger og familie, købe ind og prøve at få hvilet. Ikke nemt, når børnene ikke vil sove middagslur. Men egentlig prøver vi stadig bare at “være”, og vænne os til tid og sted. Vi har to børn på besøg i lang tid hvilket er rigtig dejligt for ungerne for de mangler lidt nogle at lege med. Noah og Smilla, som er Miniks assisterende landsholdstræner’s børn var her. Aftenen bød på dejlig lam hos mor til aftensmad, og så gjorde jeg mig klar til om aftenen. Sang og kamp gik godt!

SØNDAG: Endnu en kampdag hvor vi er oppe og heppe på Grønland. Igår havde jeg Casper med og idag prøver jeg Sia i første halvleg – hun sover hele vejen – og er tung i mine arme, så hende kører vi hjem, og så kommer Casper med. Dagtimerne bruger vi på at være i køkkenet  min søster med al maden – og jeg med kagerne, da vi gør klar til morgendagens kaffemik i forbindelse med at min store nevø, Inuk, dimitterer fra folkeskolen – endnu en æra der slutter. Der er sgu meget der sker i den lille familie!

 

Over and out – indtil næste uge!

Her er Sia og min mor på båden <3

2 kommentarer

 • Elisabeth Sommer

  Sikke dejlige billeder. Har selv boet 4 år i Ilulissat, og dermed også set en del af Grønland – inkl Nuuk. Jeg fødte min skønne elskede søn på Dr Ingrids Hospital. Derfor fedt at se dine skønne billeder. Naturen er unik deroppe. Fortsat god ferie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aviaq Brandt

  Kære Julie
  Sikken en sød blog – meget ærlig. Jeg læste den mens at denne var i radioen: https://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens Op&Ned 4