Ugens OP&NED, Grønland nr.4

Tanker ovenpå en nedtur

I forgårs havde jeg een af de dage, der var tunge. Det var faktisk lige akkurat ved fuldmåne og dagen for nymåne – hvis man er “til den slags”. Det er jeg – og på mange måder giver det mening. Uanset hvad – og udenom måne status og fakta, så havde jeg en dag, hvor jeg kørte i negative tanker, tankemylder og selvhad. Ja, selvhad, sgu. Det findes også hos mig.

Jeg vil understrege, DOG, at jeg det meste af tiden har det godt og er glad. Det tror jeg godt at I alle ved. Men jeg postede alligevel noget om det på de sociale medier den dag i sidste uge. Og jeg fik så meget kærlighed fra jer alle. TAK, det var helt vildt og det varmede. Det var slet ikke det jeg var ude efter… jeg troede faktisk at jeg skrev det mere skjult og mystisk end jeg gjorde – griner! Jeg var vist en åben bog. Fordi de fleste af jer også kender det!

Jeg er langt det meste af tiden meget taknemmelig for hvordan jeg ser ud, mit generelle helbred og mit liv. Meget taknemmelig. Absolut. Jeg er glad for det der kommer til mig og jeg elsker at knokle for min karriere.

Men jeg har også dage hvor jeg er bange og bekymret. Jeg har trods alt to børn og er selvstændig – og det er et anderledes og indimellem lidt for spændende liv. Deraf tankemylderet.

Men nedturen i forgårs var fysisk, især. Jeg var (og er vel sådan set stadig) så træt af:

1) at være for tyk

2) for lad

3) for usund

4) for slatten

5) for viljesvag

6) for uenergisk

7) for oppustet

Det er altsammen i min egen optik og det gik op for mig, at det der faktisk plagede mig mest var mit negative fokus og mit meget hadske selvbillede når jeg befinder mig den sky. Lige akkurat dén der ser sig selv i spejlet med ‘de der’ bebrejdende og lede øjne. ØV!

Når man har de dage, som jeg havde den dag, så skal man netop finde styrken frem til at elske sig selv og den krop man nu engang har på dette tidspunkt, for ikke at gøre alting værre og æde endnu mere forkert eller fortsætte den indre onde dialog. Og det vil jeg gerne lære. Selvkærligheden, når man er allermest “uperfekt”.

Alt det som I skrev til mig, (jer der skrev), alt det I ser,- det kan jeg også se ofte, men slet ikke ofte nok. Man er sin egen værste fjende og største kritiker og det er sundt til et vis punkt. Men i dette og i mit tilfælde lige der, var det slet ikke konstruktivt.

JA! Jeg må erkende at jeg lige nu ikke lever ideelt. Jeg er slet ikke sund. Jeg har ferie og det har jeg længe, og det er “med den på”.

JA! Jeg må erkende at jeg nærmer mig de 40, har to små børn, og min krop er derefter. Mine graviditeter har efterladt en krop jeg skal lære at kende på ny. Og jeg skal finde ud af hvordan den bliver sin bedste udgave. Jeg vil ikke være tynd…. det er ikke det, det handler om. Jeg vil være sund og rask. Mest af alt vil jeg gerne føle mig rask.

Lige nu føles kroppens liv sådan her: ferie, alt hvad jeg vil spise, masser af sukker og fedt, jeg ryger, jeg dyrker ikke motion – og det er ret lang tid siden sidst, jeg er 10 kg for tung, min body age er med sikkerhed laaaaangt højere end mine 39 år, min hud opfører sig åndssvagt med tørke og knopper , min bagdel svinder ind, jeg buler ud og udover, jeg mangler energi og overskud, og jeg kan ligeså godt smide rynkerne og de grå hår ind i puljen.

Noget af dette er naturligt og er vist blot en fase af tilvænning (rynker og grå hår), som på et tidspunkt finder sin gode plads i livet hos mig, men resten er ikke fair overfor mit liv og mit helbred. Ikke fair. ISÆR ikke når jeg faktisk kan mærke det i og på min krop at den ikke har det godt!

Jeg kan mærke det fysisk – at jeg ikke er “rask”, ikke er frisk. Og det plager mig. Jeg ved hvordan jeg har det når jeg lever sundere og bedre, på alle kanter. Både i kost, motion men også i sind og sjæl.

Det gode ved sådan en nedtur ER, at jeg her bagefter kan tænke over hvad jeg egentlig vil med min krop og min energi. Hvad vil jeg? Hvordan vil jeg gerne have det? Hvad er min drøm? Og hvordan når jeg den?

Når alt kommer til alt, hvordan skal min balance så være? I hvert fald ikke som den er nu. Jeg skal og VIL være den bedste udgave af mig selv, eller i det mindste en bedre udgave af mig selv end jeg ærligt er. Det er jeg ikke lige nu, igen i min egen optik.

Nu har jeg genfundet lysten til at gøre noget ved det, selvom jeg også ved at det bliver hamrende svært. Det er altså ikke så lidt – ‘alt’ det jeg gerne vil ændre og gøre noget ved.

Men processen er hermed sat igang!

17 kommentarer

 • Mette

  Hej Julie. Kæmpe stor respekt herfra. Jeg har fulgt dig i mange år og synes du et super sej og synger helt fantastisk, en helt unik indlevelse og sjæl i dine sange. Jeg er selv 44 og kan sagtens genkende meget at det du nævner! Man skal lære at kende sig selv på ny, men på nogle måder synes jeg personligt også, det kan være befriende at runde de 40……Jeg er sikker på, du kommer i mål med det du gerne vil. Hvor der er vilje, er der vej 💪💕
  Mange kærlige hilsner fra Mette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Kære Julie💜
  Tusind tak fordi du har modet til at være så ærlig og dele din verden med os, både op- og nedturene. Det er virkelig en fornøjelse at følge dig, for du er bare helt igennem en skøn person☺️ Selvom du måske har dage, hvor selvhadet tager over, så skal du vide, at du på alle måder er et af de bedste forbilleder jeg kunne forestille mig, fordi du tør at være dig selv uden filter. Jeg er ikke særlig meget til heste, jeg er ikke mor, jeg har ingen tilknytning til Grønland og vi har faktisk ikke ret mange interesser til fælles, men alligevel synes jeg, at du er den absolut mest interessante blogger at følge, for jeg kan mærke mennesket bag ordene. Tak for det💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Wow! Tak! Sikke en opløftende besked. Keg elsker forskelle og synes det gør slt og alle så spændende. Hvor er det fedt at du følger mig forskellene til trods. Endnu federe at du siger det nok er fordi du mærker mennesket bag. Det bekræfter noget af det jeg synes er et af mine mål ved at blogge. Tak ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Hej Julie
  Vi har alle de dage, som er så svære og negative. Os der følger dig bliver inspireret af din ærlighed og lysten til at gøre noget ved vores krop, også i en tid hvor ferien fyldes med alle mulige godter af den usunde slags. Jeg håber du finder inspiration både af de gode kommentarer på din blog, og andre steder der måtte være at finde. Jeg synes det er svært, at acceptere, at stofskiftet ændres omkring de 40 år og det bare er endnu hårdere at tabe sig. Rynker og gråt hård har aldrig generet mig, men sådan er livet. Men det vigtigste er nok, at man føler, at man gøre noget, når overskuddet er der og det er Ok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Tak for din fine kommentar. Det er en ny fase i livet det her. Ny omgang “hvem er jeg og hvad kan jeg og hvad vil jeg”. Jeg elsker dog at jeg og jer andre kan være i det. Og tænke og mærke efter. Det er jo trods alt første skridt. Og jeg er så glad for alles opbakning herinde og omkring. Det var en smule grænse overskridende at skrive en blog om. Igen, tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birte

  Hej igen, Julie!
  Ja, omkring 40 kam være en svær alder – sværere end både 50 og 60 ( hvor jeg også har været) Man skal ligesom vænne sig til, at ” forfaldet” har sat ind hos os!!
  Men selvfølgelig kan og skal vi også blive ved med at holde os friske hele vejen!!
  Jeg har opdaget, at når jeg af og til lider af selvmedlidenhed/had, så hjælper det at flytte fokus!! F. Eks til de, der er syge. Eller til de gamle. Ellers til Anja Lovens helsebørn i Nigiria. Eller……..you name it!!
  Held og lykke med forsøget, du skønne kvinde!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Netop. Det gør jeg nemlig også ofte. Er taknemmelig for det jeg har og den jeg er. Men det er en vild fase den her… jeg har følt den snige sig ind længe og nu rammer den. Så mange ting jeg skal lære om mig selv og min krop. Især den del med at finde min vej til den bedre udgave af mig selv. Tusind tak for dine ord 🎶✔️💚

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  HejJulie. Kender det alt for godt! Også 10kg for meget. Kan desværre ikke blive ved med at bruge undskyld om, at det er efter 3 graviditeter (den yngste er 8)😉de har stille
  og roligt sneget sig på inden for de sidste 3 år. Jeg skal igang med løb igen, det er det eneste der dur for mig. Små ture i Odder som jeg langsomt udvider til flere kilometer. Så kan jeg altså varmt anbefale Odder fitness center. Der er mange gode hold og specialt et hvor vi træner ved Ørnereden i Århus hver søndag. Vi har det kanon sjovt og hjælper hinanden. God sommer mvh. Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Ja, det er så rart når man finder en vej. Eens egen gode vej. Sejt gået af dig ⭐️ Og tak for anbefalingerne 💙

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej😊
  Hvor er det et fedt indlæg 👍🏻 For hvor cu mange der har det som sig indimellem og nogle gange for tit. Jeg har i hvertfald. Og hvor er det svært at komme videre de dage, især hvis man lige tjekker insta og ser de vidunderlige kvinder, der åbenbart har det perfekte liv 😏 hmm har de nu også det…
  Så dejligt at du tør skrive det “højt”, så bla. Jeg kan se, at alt ikke altid er lyserødt for andre.
  Du er så smuk et menneske, med hvad jeg fornemmer, skønne værdier😊 for familien og omverden. Elsk dig selv❤️❤️
  Tak for dit indlæg.
  Kram Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Tak❤️ Ja, mange ting er perfekte i livet. Vi skal blive bedre til at se vores egne perfekte sider. Eller uperfekte. Og stadig elske. Det var også grænse overskridende at skrive dette indlæg faktisk. Men rigtig godt at få det gjort. Som jeg skriver så er jeg jo dybt taknemmelig for alt hvad jeg er og har. Men jeg er også bare kvinde, med alt hvad der hører med 💚

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Julie. Jeg ved lige hvordan du har, de tanker du har dukker ofte også op i mit hoved. Men jeg vil også sige at jeg synes du er gudesmuk og at du virker som en enorm stærk og yderst kompetent kvinde. Tak for en god blog, jeg synes det er befriende at du er så ærlig omkring dig selv. Knus fra Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Tak 💚 ja, jeg er alle de ting 💪🏼 Hahahah , men også bare en kvinde der har haft to gange plus tredive kilo og små børn. Realiteterne er hvad de er, og jeg må erkende at jeg ikke er god nok ved mig selv eller min krop. Det gav den dårlige dag mig i gave 😂 så nu må jeg stille og roligt bevæge mig fremad mod det bedre. Men tak! Jeg elsker at læse hvad i skriver og suger al rosen til mig for det giver mig styrke og minder mig om alt det jeg OGSÅ er 💕

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Kære Julie.
  Jeg har fulgt dig på Insta noget tid efterhånden, og det er så befriende med et forbillede der har de samme tanker og “problemer” som os almindelig dødlige ikke-instrammer😂
  Jeg har dage hvor jeg ser i spejlet og tænker – Hey, det er sq da ikke så dårligt, 32 år og 2 børn og den krop er da fin.. og andre dage er jeg ved at kaste op over synet. Hvor ville jeg ønske jeg vejede 68 kilo og ikke 88 kilo, og brysterne var bare 20% mere faste og det hele sad lidt mere stramt som inden jeg fødte mine to børn på 7 og 4 år.
  Jeg er blevet MEGET ops på at øve mig i at tale rosende om mig selv – for min datter på 7 år er SÅ observerede og spørger om ting som “mor, hvorfor tager du altid sminke på når vi skal i by” eller “mor, hvorfor ville du ikke have kage hjemme hos farmor” osv. osv. Hun skal ELSKE sin krop, for hun er bygget som mig og bliver ikke en lille spirrevip.. heller ikke selvom hun er tynd.
  Du er virkelig pæn Julie, og det er fedt at have nogle krops forbilleder der ikke har six-pack og vejer 55 kilo.. just so you know!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Berthelsen

   Tak❤️ Og præcis. Jeg vil også gerne være det bedste kropslige forbillede for især min datter. Og det billede er nemlig ikke size zero eller fitness dronning. Bare glad og med energi. Det punkt hvor jeg godt ved at alt ikke er som da jeg var 25, men som er helt okay til trods for alt. Ikk? At mor er glad og tilfreds og elsker sig selv uperfekt. Min bedste udgave af mig selv er hende der elsker sin krop for det den kan og det den er. Men også hende der bestemt behandler kroppen godt. Og det gør jeg jo ved at passe bedre på den og mig selv både via kost og motion og i den grad meditation eller mental træning ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens OP&NED, Grønland nr.4